Petr Ivancov

Glasine o raspadu BiH su pretjerane i imaju za cilj poticanje tenzija

Petr Ivancov
13.02.2017.
u 10:24

Glasine o raspadu BiH nisu samo pretjerivanje, one često cirkuliraju s ciljem da se namjerno stvore tenzije u zemlji kako bi se lokalnom stanovništvu i međunarodnoj zajednici skrenula pažnja s istinski važnih problema vezanih za socijalni i ekonomski razvoj, sigurnost i radikalizaciju - rekao je Ivancov

Glasine o mogućem raspadu Bosne i Hercegovine su pretjerane i imaju za cilj da potaknu tenzije i odvrate pažnju od stvarnih problema, izjavio je ruski veleposlanik u BiH Petr Ivancov.

-Po mom mišljenju, glasine o raspadu BiH nisu samo pretjerivanje, one često cirkuliraju s ciljem da se namjerno stvore tenzije u zemlji kako bi se lokalnom stanovništvu i međunarodnoj zajednici skrenula pažnja s istinski važnih problema vezanih za socijalni i ekonomski razvoj, sigurnost i radikalizaciju - rekao je ruski diplomat, piše Radio Slobodna Europa.

On je rekao da su te glasine često povezane s referendumom u Republici Srpskoj.

- Dozvolite mi da vas uvjerim: vlasti Republike Srpske su u potpunosti posvećene provođenju Daytonskog sporazuma, ne dovode u pitanje principe tog sporazuma i aktivno ih promoviraju, postupajući isključivo u skladu s principima demokracije i unutar lokalnog pravnog okvira - rekao je Ivancov.

On je rekao da je Daytonski sporazum iz 1995. godine, kojim je okončan rat u BiH, uvijek bio kritiziran od nekih snaga.

-Bosna i Hercegovina funkcionira na osnovu važećeg međunarodnog pravnog dokumenta koji sadrži sve neophodne osnovne principe. Mi, kao jedan od jamaca tog mirovnog sporazuma, podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet BiH, decentralizaciju u sustavu odlučivanja, kao i osnovna pravila jednakosti, kompromisa i konsenzusa među narodima koji čine državu - rekao je ruski diplomat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije