Ljubuški

Generalni ministar fra Michael A. Perry u posjetu i na misi na Humcu

19.06.2017.
u 09:00

Dva zanimljiva događaja bila su jučer na Humcu u Ljubuškom. Generalni ministar franjevačkog Reda manje braće fra Michael Anthony Perry, zajedno s Generalnim definitorijem, posjetio je humački Franjevački samostan i sudjelovao u nedjeljnom pučkom misnom slavlju u 11 sati, zajedno s brojnim vjernicima i većim brojem hercegovačkih kao i drugih franjevaca. Misno slavlje predvodio je hercegovački provincijal i predsjednik Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM, fra Miljenko Šteko, propovijedao je generalni ministar fra Michael Anthony Perry, a u slavlju su, među ostalim, sudjelovali i fra Marijan Čuden, vikar Konferencije provincijala provincije sv. Križa sa sjedištem u Ljubljani, fra Andrija Bilokapić, provincijal Zadarske franjevačke provincije sv. Jeronima, fra Ilija Vrdoljak, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene.

Na početku misnog slavlja uvažene goste pozdravili su predstavnici Frame i Trećeg reda iz BiH i Hrvatske i ukratko predstavili svoj organizacijski ustroj i djelovanje. “S radošću se nalazimo kao braća franjevci ovdje u crkvi sv. Ante u Hercegovini, kao članovi franjevačke obitelji, kao narod Božji. I ovdje smo okupljeni u ime Isusa Krista, da bismo došli na put, iskusili ljubav i milosrđe bez kompromisa, koji su nam priopćeni preko dara euharistije ili od riječi i tijela i krvi Isusove”, rekao je, u propovijedi franjevački general fra Perrey, koji je na samom kraju misnog obreda s oltara došao među vjernike i u prisnom obraćanju naglasio da su oni i franjevci zajedno ambasadori mira, što je dočekano s oduševljenjem. Potom se generalnom definitoru i drugim gostima obratio i zahvalio na posjetu humački gvardijan fra Dario Dodig.

Drugi događaj zbio se na prethodnoj misi u 9 sati, koju je predslavio humački župnik fra Ljubo Kurtović, kada je 14 bračnih parova proslavilo svoju bračnu obljetnicu: 60 godina braka - Rudolf i Mila Granić; 50 godina - Mirko i Ana Vujević, Ante i Tonka Karamatić, Marijan i Vila Anić, Ante i Veronika Grbavac, Stanko i Mara Alilović, Ivan i Biserka Bašić, Ivan i Mara Mucić; 30 godina - Zdravko i Slobodanka Rogić; 25 godina - Gojko i Ivanka Lauc, Dane i Ivana Bunoza, Slavko i Marina Grbavac, Joško i Danijela Bebić i Božo i Vinka Hrstić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?