24. obljetnica oslobađanja Heliodroma

General Sopta: Oslobađanjem Heliodroma razbijeni su velikosrpski snovi

heliodrom
11.06.2016.
u 11:37

Oslobađanjem Orlovca, Huma i Heliodroma razbijen je čelični zagrljaj oko Grada Mostara koji su načinili agresori na naša stoljetna ognjišta, rekao je Sopta

U sklopu manifestacije "Lipanjske zore 1992. - 2016." danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem u krugu vojarne "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru obilježena 24. obljetnica od oslobađanja te vojarne.

Vijence su položili obitelji poginulih, ratni zapovjednici, predstavnici HNS-a, predstavnici Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, izaslanstvo Grada Širokog Brijega, predstavnici Udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, piše pogled.ba.

"Oslobađanjem Orlovca, Huma i Heliodroma razbijen je čelični zagrljalj oko Grada Mostara koji su načinili agresori na naša stoljetna ognjišta. JNA i srpskim paravojnim postrojbama na Orlovcu i Humu, a posebno ovdje na Heliodromu razbijeni su velikosrpski snovi. Živote za ovu vojarnu među prvima daju Stanislav Baja Kraljević i Mijo Babić. Oni su u temeljima slobode hrvatskog Grada Mostara i Herceg-Bosne", kazao je general HVO-a Stanko Baja Sopta i dodao:

"Svim sudionicima oslobodilačke operacije Lipanjske zore, operacije Čagalj - prijelaz preko rijeke Neretve zauzimanjem ključnih objekata i oslobađanje stolnog hrvatskog Mostara iskrene čestitike na današnji dan i sjećanje na dane ponosa i slave ove veličanstvene operacije". 

Nakon polaganja vijenaca u kapelici sv. Ivana Krstitelja u vojarni, za poginule branitelje služena je sveta misa.  

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
17:33 11.06.2016.

O "hrvatskom stonom Mostaru" ste se dogovorili sa Karadzicem u Grazu (Austrija) pa tkz. JNA I cetnici vam prepustise dolinu Neretve, ali niste racunali da ce vam Mostarske patriote pobrkati racune kako tada 1992-1995 tako sve do dana danasnjeg.Stoni Mostar I Herceg -Bosna ostadose sanak neispunjeni.Lijep pozdrav za sve Mostarce ne iz stonog ne iz Bosnjackog ili Srpskog vec iz slobodarskog Mostarskog Mostara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije