cijene nekretnina

Gdje su u regiji najskuplji, a gdje najjeftiniji stanovi

28.08.2017.
u 10:11

Jedan se srpski portal zapitao kako izgledaju cijene nekretnina u regiji pa su usporedili cijene manjih stanova, garsonijera, od oko 30 kvadrata u središtima glavnih gradova u susjedstvu s onima u središtu Beograda, a podaci do kojih su došli, doista su zanimljivi, prenosi Net.hr. 

Telegraf piše kako prosječna cijena stanova od oko 30 kvadrata u samom središtu ili širem centru Zagreba iznosi od 77.000 do čak 90.000 eura. Poznato je kako Zagreb ima prilično visoke cijene nekretnina, a s obzirom na životni standard u Srbiji, to je dosta skupo. 

No, cijene u Zagrebu nisu ni približno paprene kao one u Ljubljani. Tamo ćete stan od 30 četvornih metara platiti čak 150.000 eura. Najjeftinija garsonijera u središtu Ljubljane trenutačno se prodaje za 85.000 eura.

Nešto jeftinije mogli biste proći u Skoplju, glavnom gradu Makedonije, gdje su cijene stanova navedene kvadrature oko 70.000 eura. No, u Skoplju bi problem mogla predstavljati činjenica da je takvih stanova zapravo jako malo u ponudi.
Možda najveće iznenađenje na listi je Crna Gora. Naime, u Podgorici se stan od 30 kvadrata može naći za prilično povoljnih 35.000 do 43000 eura, što je daleko jeftinije od drugih gradova.

Slično je i u Banjoj Luci, gdje su cijene od 36.000 do 39.100 eura za stanove od 34 kvadrata.
Kupnjom stana od 30-ak kvadrata vrlo dobro ćete proći i u Sarajevu. Naime, trenutačno najniža cijena garsonijere u Sarajevu je 27.000, a najviša je 34.300 eura, što je čak pet puta manja cijena nego u Ljubljani, piše spomenuti portal.

Za sam kraj, ostao je Beograd koji je negdje u sredini. Tamo su cijene između 49.000 i 77.000 eura, ovisno o kvaliteti stana, same zgrade i drugih karakteristika koje određuju vrijednost nekretnine.

Prema svemu sudeći, Ljubljana je daleko najskuplji grad kad je riječ o kupnji stana, dok je to najpovoljnije učiniti u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?