Odranije poznat policiji

FUP uhitio "kralja džeparoša" zbog nasilja u obitelji i ugrožavanja sigurnosti

28.05.2020.
u 15:48

Federalna uprava policije (FUP) realizirala je jutros u Zenici, tačnije u naselju Lukovo polje, akciju u kojoj je uhićen Elvis Salčinović zbog nasilja u obitelji i ugrožavanja sigurnosti. 

Uhićeni je odranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju teških kaznenih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organiziranog međunarodnog kriminala u vezi s trgovinom ljudima.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmero malodobne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tijekom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti - priopćili su iz FUP-a.

Ističu da su tijekom aktivnosti i pretresa identificirane žrtve navedenih kaznenih djela, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

- Osumnjičeni E. S. je u prethodnom razdoblju torturu prema mlodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem drušvenih mreža uslijed čega je došlo do uznemirenja javnosti - ističu iz FUP-a.

Nad uhićenim se, dodaju, vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici, te će u zakonskom roku biti predano uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu.

- Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije - zaključili su iz FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije