Svećenik iz Latinske Amerike prvi put u Međugorju

Fr. Juan iz Portorika: Nisam mogao vjerovati da stojim pred Gospinim kipom

19.09.2022.
u 19:40

U Međugorju ovih dana borave hodočasnici iz Njemačke, Austrije, SAD-a, Irske, Engleske, Poljske, Češke, Francuske, Belgije, Slovačke, Rumunjske, Ukrajine, Italije, Španjolske, Kanade, Portorika, Meksika, Nikaragve, Kube, Čilea te Hrvatske i BiH. Među njima su i fr. Juan Maria de la Cruz iz Portorika te Alba i Giovanni, podrijetlom iz Kolumbije, a koji trenutačno žive u Španjolskoj. Svih troje prvi su put u Međugorju, piše Radio Mir Međugorje.

Redovnička zajednica

- Prvi put došao sam u Međugorje. Ovdje sam zbog Djevice Marije, ona je promijenila moj život, darovala mi duhovni poziv. Kada sam imao 15 godina, molio sam krunicu sa svojom majkom, ali tada nisam baš volio Mariju. No, prije dvije godine Marija je ušla u moj život, i to kao Majka. Za Međugorje sam prvi put saznao gledajući film "Marijina zemlja", u vrijeme kada je promjena života za mene bila strana riječ. No, prije dvije godine, kada sam to pogledao, poželio sam doći u Međugorje, ali nisam. Tada sam krenuo u redovničku zajednicu i tadašnju svoju želju da putujem svijetom predao sam Bogu. I evo sada, dvije godine nakon toga, Bog me je doveo ovdje, Majka me je dovela ovdje - kazao je za Radio Mir Međugorje Juan Maria de la Cruz dodajući kako je bio i na Brdu ukazanja pred Gospinim kipom i nije mogao vjerovati da je tu.

- Želio bih se opet vratiti u Međugorje. Sada krećem na duhovnu obnovu u Franjevački samostan Uznesenja Marijina na otoku Badija kod Korčule. Ali jednostavno - ne bih htio otići odavde - dodao je. Svoje dojmove podijelili su i Alba i Giovanni, prijatelji fr. Juana.

- Međugorje za mene znači mir, mjesto gdje sam osjetila jedan veliki mir, mjesto gdje mogu odmoriti svoju dušu. Gospa u mom životu znači sve, ona je Majka koja nas vodi svome Sinu. Međugorje je poziv svijetu na mir. Majka Marija ovdje nas poziva na mir, mir u sebi i mir u svijetu - kazala je Alba.

Pronašao nadu

- Međugorje je jedno prelijepo mjesto, došao sam ovdje pronaći promjenu u svom životu jer želim promijeniti svoj život. Pronašao sam ovdje nadu i vjerujem da će mi Gospa pomoći u toj promjeni - kazao je Giovanni o svom prvom dolasku u Međugorje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije