Popularno ušće iz ptičje perspektive

FOTO: Turistička oaza u mjestu gdje se 225 km duga Neretva ulijeva u Jadransko more

neretva jadran
Marko Karlović
25.06.2022.
u 09:59

Da ušće Neretve zasluženo nosi epitet sve popularnije turističke destinacije, uvjerili smo se i sami na licu mjesta - i to pogledom iz ptičje perspektive. Ove prekrasne prizore snimili smo u blizini Opuzena i Ploča, točnije na mjestu gdje se 225 km duga rijeka Neretva ulijeva u Jadransko more.

Upravo tamo Neretva je formirala deltu površine oko 20.000 hektara koju iz godine u godinu posjećuje sve više turista. Treba napomenuti kako je delta Neretve danas zaštićeno područje s više od 300 različitih vrsta ptica, što je čini drugom najvećom ornitološkom zbirkom u Europi. Popularno ušće posljednjih je godina postalo sve popularnije mjesto za kitesurfing, posebice za turiste iz inozemstva. Kitesurfing je relativno noviji ekstremni vodeni sport u kojem vozač upravlja zmajem koji mu služi kao jedro kako bi uz pomoć vjetra surfao na dasci. Možda i najveći razlog zbog kojeg domaći i strani turisti posjećuju ovo mjesto je prekrasna pješčana plaža, ali i plitko more, što je idealan izbor za ljubitelje picigina, ali i za obitelji s malom djecom

. Na plaži je smješten i beach bar u kojem se možete osvježiti, a u blizini plaže nalazi se i gusta borova šuma, što je čini odličnom lokacijom za kampiranje. Ušće Neretve sve je popularnije i na društvenim mrežama kao atraktivna lokacija za fotografiranje, što i nije čudno s obzirom na to da, uz pješčanu zlatnu plažu i zalazak sunca, možete snimiti prekrasne kadrove.

Posebno je popularna drvena staza koja vodi do plaže, a na kojoj većina domaćih i stranih posjetitelja obvezno odradi "check in" te taj trenutak ovjekovječi fotografijom. Bilo da ste ljubitelj vodenih sportova ili uživanja uz more i plažu, lokacija gdje Neretva završava svoj put te se ulijeva u Jadransko more zasigurno je mjesto koje vrijedi posjetiti i iskoristiti za osvježenje u vrućim ljetnim danima, piše Večernji list. •

neretva jadran
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?