Spas od toplinskog udara u Mostaru traži se u rijeci

FOTO Turiste i građane vrućine otjerale na obale Neretve

Vrućine u Mostaru
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/9
16.07.2023.
u 17:47

Nisu rijetki stranci koji obilaze štandove u Starom gradu obučeni od glave do pete. Teško podnose vrućinu, ali žele obići sve znamenitosti, nakon čega se i oni pridružuju lokalnim kupačima u potrazi za osvježenjem na obalama rijeke

U Mostaru je upekao "ćelopek" te stanovnici najvećeg grada na Neretvi, njegovi gosti i turisti traže osvježenje na lokalnim kupalištima. Najčešće se "spuštaju" na Pijesak ispod Carinskog mosta te ispod Staroga mosta, na ušću Radobolje u Neretvu. Nisu rijetki stranci koji obilaze štandove u Starom gradu obučeni od glave do pete. Teško podnose vrućinu, ali žele obići sve znamenitosti, nakon čega se i oni pridružuju lokalnim kupačima u potrazi za osvježenjem na obalama rijeke. Uslijed visokih temperatura oživjela su i zapuštena riječna kupališta, među kojima su Buna, Bunica i Mostarsko jezero, iako plaže nisu uređene dočekale ovu sezonu. Najbolji je pokazatelj poznato mostarsko okupljalište Bunica, gdje su mnogi pronašli spas od vrućine, piše klix.ba. Nedaleko je i Mostarsko blato, ali i rijeka Drežanka koja mami svojom ljepotom i netaknutom prirodom.

I gradski bazen "Daleka obala" pun je kupača svih dobi, a gužve se bilježe već nekoliko dana.

- U razdoblju toplinskog vala, koji se bilježi od podne do 17 sati, doslovno su svi kapaciteti popunjeni - kazao je voditelj bazena Petar Džidić za klix.ba.

Gradski bazen raspolaže kapacitetom od 900 ormarića, velikim bazenom olimpijskih dimenzija, malim bazenom za djecu te ugostiteljskim sadržajima. Cijene ulaznica nisu povećavane te su iste kao i lani, što je za mnoge vrlo značajno.

- Za djecu do tri godine ulaz je besplatan, a za one od 3 do 12 godina 5 KM, dok je za osobe od 12 godina na dalje ulaznica 8 KM. Također imamo i sezonske ulaznice koje koriste brojni građani, a cijena je 150 KM za djecu te 200 KM za odrasle - objasnio je Džidić.

Naglašava da je radno vrijeme gradskog bazena svaki dan od 10 do 19 sati te napominje, što je važno, da za sve posjetitelje imaju osigurano besplatno parkirališno mjesto.

Sve u svemu, dok je jezera, rijeka i bazena, Mostarcima ni temperature od 40 stupnjeva u hladu neće stvarati probleme, premda liječnici mostarske Hitne pomoći zbog povećanog broja intervencija upozoravaju građane da ne izlaze bez prijeke potrebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije