MOSTAR

FOTO: Svečano otvorena Sveučilišna sportska dvorana 'Zlatko Dalić'

Autori: Fena, Vecernji.ba
11.05.2022.
u 14:14

Na Sveučilišnom kampusu u Rodoču u srijedu je svečano otvorena sportska dvorana, koja je dobila ime po izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.
Na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru odlučeno je da će Sveučilišna sportska dvorana nositi naziv po proslavljenom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, koji je rođeni Livnjak te je prvi hrvatski izbornik koji je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja.
- Ovo je za mene velika čast i veliko priznanje te sam jako ponosan i zahvalan. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji sam dobio različita priznanja i nagrade, ali ovo mi je jedna od najdražih i najvrijednijih, jer dolazi iz okruženja gdje sam rođen, a ja se nikada nisam sramio reći odakle potječem – rekao je Dalić.
Hrvatski izbornik je poslao poruku studentima i mladima.
- Iskoristio bih priliku da vam ukažem da su učenje, studiranje i sport jako važne stvari. Puno se govori da to nije moguće zajedno provesti, ali jest moguće i veoma je bitno. Nakon sporta i karijere ostaje znanje i obrazovanje kao jamstvo dobrog života – naglasio je Dalić.
Dalić je nadodao kako svatko ima cilj, ambiciju i san, a da sportaši moraju biti primjer i uzor svima.
- Vama reprezentacija može biti primjer da je sve moguće. Ako ste vrijedni, hrabri, odlučni i skromni, možete napraviti rezultat i ostvariti svoj san kao što sam ga ja ostvario – zaključio je Dalić.
Na otvaranju su bile mnoge osobe iz javnog, kulturnog, športskog i akademskog života Mostara i Hercegovine, a Daliću je čestitao i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragan Čović, rekavši kako se imenovanjem sveučilišne dvorane po njemu željelo ohrabriti i zahvaliti mu na svemu što je učinio za građane u BiH i Hrvatskoj.
- Siguran sam da je danas, koliko god je teško postići pojedinačan uspjeh, koji se postiže posebnim zalaganjem i predanošću bez obzora je li to akademsko, kulturno ili životno iskustvo, ipak puno teže napraviti uspjeh u momčadskoj konkurenciji - rekao je Čović.
Izrazio je uvjerenje u to kako će njegovo ime koju nosi novootvorena dvorana, biti motivirajuća kako se predanim radom, zajedništvom i usvajanjem znanja može puno postići.
- Ono što je možda tebi bilo neugodno, da za svoga života dobiješ ovakvo nešto, to je ponos nama koji se osjećamo dijelom, ne samo nogometne reprezentacije Republike Hrvatske , nego i čitavog ovoga prostora - poručio je Čović.
Okupljenima se obratio i rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić rekavši kako je ovo iznimno svečan trenutak za Sveučilište.
- Samo najjači, najuporniji i najdiscipliniraniji prvo izdrže, pa istraju i na kraju pobjede. Zato te pobjednike slavimo i s njima se identificiramo. Veliki pobjednici s vremenom postanu simboli zajednice i društva, uzor na kojima se gradi model uspjeha i način življenja – izjavio je Tomić.
Tomić je izjavio kako se može biti najbolji na svijetu ako se to jako želi i ako se spremno platiti cijenu teškog rada i odricanja, što Dalić jest uradio s hrvatskom reprezentacijom.
- U ovoj dvorani dnevno trenira više od 100 studenata i mladih, u njoj vježbaju djeca, djeca s posebnim potrebama, rekreativci. Svi oni danas će vježbati u dvorani nazvanoj po vama, a budite sigurni kako iznimno cijene vas i vaše uspjehe – zaključio je rektor.
Na događaj je, između ostalih, stigao i srebrni izbornik vatrenih, a tu su bili i predsjednik HDZ-a BiH i HNS BiH Dragan Čović, pjevač Mate Bulić te brojni drugi uzvanici uz čelništvo SUM-a i rektora Zorana Tomića.
Upravo su Čović i Tomić simbolično otkrili mural Zlatka Dalića čime je i otvorena ova dvorana u čast hrvatskom nogometnom izborniku.
"Naime, na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru odlučeno je da će Sveučilišna sportska dvorana nositi naziv po proslavljenom izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, koji je rođeni Livnjak te je prvi hrvatski izbornik koji je odveo Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja. Upravo pod njegovim vodstvom Hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskoga nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskome prvenstvu u Rusiji", navode sa Sveučilišta u Mostaru. 

 



 

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
07:00 12.05.2022.

Nisam ni očekivao da u fokusu bude fudbalska lopta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?