Ekološka akcija

FOTO Pripadnici 4.pješadijske brigade OS BiH uređuju lokacije duž korita Neretve i Bune

12.07.2023.
u 17:12

Akcija je bazirana na uklanjanju otpada, rastinja i uređenju prilaznih staza na lokacijama duž rijeke Neretve i Bune u suradnji s gradskim komunalnim poduzećem Grada Mostara

Pripadnici 4.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine se angažiraju na uređenju lokacija duž korita rijeke Neretve i Bune povodom podrške organizaciji 20. svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju, koje će se realizirati u periodu od 16. do 23. srpnja 2023.godine i na kojem se očekuje učešće oko 150 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Pripadnici 1.pješadijskog bataljuna stacionirani u vojarni „Božan Šimović“ Čapljina i artiljerijskog bataljona stacionirani u vojarni „Miralem Jugo“Livač u trenutku kada se lokalna zajednica Grada Mostara suočila sa nedostatkom resursa i vremena su priskočili u pomoć sudjeluju u ekološkoj akciji dajući veliki doprinos organizaciji Svjetskog prvenstva u mušičarenju, priopćile su OSBiH.

Akcija je bazirana na uklanjanju otpada, rastinja i uređenju prilaznih staza na lokacijama duž rijeke Neretve i Bune u suradnji s gradskim komunalnim poduzećem Grada Mostara, kako bi terene učinili pristupačnim i sigurnim za natjecatelje i brojne posjetitelje u narednom razdoblju.

Tijekom jučerašnjeg dana Gradonačelnik grada Mostara dr.Mario Kordić je obišao pripadnike brigade angažiorane na uređenju površina duž rijeke Neretve i Bune. Posebno se zahvalio komandantu 4.pbr, brigadiru Zdravku Rezi na aganžmanu pripadnika brigade i pripadnicima brigade koji su svojim nesebičnim trudom i zalaganjem dali veliki doprinos akciji.

Ovom ekološkom akcijom pripadnici 4.pješadijske brigade OS BiH su još jednom u nizu pokazali važnost sinergije između vojnih i civilnih struktura vlasti u rješavanju društvenih izazova.

Primjerom inspirirajuu druge vojne jedinice i organizacije da se angažiraju u zaštiti okoliša te daju nesebičan doprinos u stvaranju zdravog i čistog okruženja, promovirajići sigurnost i snažnu povezanost s lokalnom zajednicom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?