poddionicaPočitelj – Zvirovići

FOTO Pogledajte kako teku radovi na autocesti u Hercegovini

Foto: Radiosarajevo
1/13
05.10.2020.
u 18:14

Na dionici Koridora Vc Počitelj – Zvirovići radovi su u punom jeku. LOT 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići.

Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog lota. 

Izvođač radova je China State Construction Engineering Corporation Limited (Kina), a vrijednost ugovora iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a, piše Radiosarajevo.ba. 

Kako trenutno teku radovi na ovom dijelu autoceste, pogledajte u galeriji fotografija: 

1/13

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Inače, javno poduzeće Autoceste FBiH prije nekoliko dana obavijestilo je da je u okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, uz sve preventivne mjere zaštite radnika i stvaranja sigurnih uvjeta rada, inteziviralo izgradnju Koridora Vc kao kapitalnu investiciju s obzirom na to da je to jedna od ključnih mjera za pomoć domaćem gospodarstvu i domaćim tvrtkama u aktualnim uvjetima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?