INCIDENT U BIHAĆU

FOTO Ispisali muslimanske vjerske simbole i poruke na križevima katoličke crkve u Bihaću

18.06.2022.
u 12:13

Na dvama metalnim križevima na ulaznim vratima ispisane su poruke 'Allahu ekber' (ar. Bog je velik) i 'Allah is one' (en. Bog je jedan)

Nepoznati počinitelj ispisao je muslimanske vjerske poruke i simbole na ulaznim vratima zvonika katoličke crkve cv. Ante Padovanskog u Bihaću, koja je i ranije bila meta napada vandala.

Na dvama metalnim križevima na ulaznim vratima ispisane su poruke 'Allahu ekber' (ar. Bog je velik) i 'Allah is one' (en. Bog je jedan), objavila je Radio televizija Herceg-Bosne sa sjedištem u Mostaru.

Objavili su i fotografije incidenta. Na oba križa ispisani su i polumjesec sa zvijezdom što je simbol muslimanskih vjernika.

Nije ovo prvi put da se na objektu crkve sv. Ante u središtu Bihaća ispisuju uvredljive poruke, koje redovito izazivaju uznemirenost tamošnjih malobrojnih katolika koji su uglavnom Hrvati.

Prošle godine su uvredljive poruke ispisane na pročelju crkve što su osudile vlasti Bihaća i lokalna Islamska zajednica.

Ispisali muslimanske vjerske simbole i poruke na križevima katoličke crkve u Bihaću

 

Ključne riječi

Komentara 3

FI
fifmar
08:04 19.06.2022.

Valjda je to džihad na svim nivoima koji su nam Bakir i njegovi poklonici obećali za predstojeće izbore i dobrobit BiH

IJ
I ja tebi
15:20 18.06.2022.

Jaden je onaj to pravi sebe velikim da bi ponizio drugoga.

DE
debelacija
13:09 18.06.2022.

Očita vjerska mržnja, nepismenost, zatucanost i divljaštvo! Pronaći i najoštrije strogim zatvorom i visokim novčanim iznosom kazniti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?