Osmijesi na licima

FOTO: Djeci u ratom poharanom Donjecku Srna poslao 20 tona mandarina

srna
Foto: Shakhtar.com
1/4
12.11.2014.
u 09:49

Hrvatski kapetan kupio je 20 tona mandarina, platio sve troškove prijevoza i poklonio ih djeci u Donjecku koja su pogođena ratom. Strepnju su zamijenili osmijesi na licima, barem nakratko zahvaljujući kapetanu velikog srca

- Kao dječak, proživio sam rat. Tada sam trebao pomoć. Donbass i Donjeck dali su mi mnogo. Ovo je moj grad. Ovdje sam 11 godina i ovo je iz srca, rekao je Darijo Srna u intervjuu za klupsku stranicu slavnog ukrajinskog kluba.

Hrvatski kapetan u Opuzenu je kupio 20 tona mandarina, platio sve troškove prijevoza i poklonio ih djeci u Donjecku koja su pogođena ratom. Strepnju su zamijenili osmijesi na licima, barem nakratko zahvaljujući kapetanu velikog srca. 
- Mi igrači moramo pomagati. Ovo mi je palo napamet još davno. Kad je došlo do realizacije, samo sam pitao za transport od Hrvatske do Donjecka. Ne radim ovo da bi mi netko rekao: "Bravo, Darijo". Ovo je iz srca i duše za sve građane Donjecka - kaže hrvatski kapetan, čije će mandarine jesti više od 20.000 djece.

Šatharova Donbass Arena granatirana je nekoliko puta, a nedavno su granate ubile dvojicu dječaka koji su u tom trenutku igrali nogomet. 

Šahtar više ne igra domaće utakmice u Donjecku, koji je snažno uporište proruskih separatista i strateški važan cilj ukrajinske vojske.

- Nedostaje mi Donbass Arena svaki dan. Gledam i čitam vijesti i sve što se događa. Nakon svake utakmice, nakon svakog gola, kažem dečkima da je ovo sve za Donjeck i ljude tamo - kaže Srna i dodaje da su mandarine samo dio pomoći koju on šalje djeci Donjecka.

A djeca su dar primila sa širokom osmijehom na licu, uz fotografije i papire s ispisanim imenima svog nogometnog uzora.

Komentara 1

HR
Hrvat1992
12:47 12.11.2014.

To je ljudina od čovjeka! Svaka čast majstore. Nije samo da na terenu pokazuješ srce junačko, već i izvan njega.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije