Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisuje natječaj za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar”

13. svibnja 2022. u 16:00 0 komentara 23 prikaza

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisuje NATJEČAJza dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/mladoj pjesnikinji u 2022. godini Pravo učešća na konkursu/natječaju imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama.
Rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij. Nagrade:
• Prva nagrada: € 500, statueta Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u
partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva;
• Druga nagrada: € 250 i
• Treća nagrada: € 150

Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem, u .pdf formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac objavljen na web stranici festivala https://slovogorcina.ba/, ili na linku https://bit.ly/3P0Odzb. Osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju lični i
kontakt podaci autora/autorice. Ovi podaci ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na Vašu e-mail adresu (provjeriti sve foldere e-mail sandučića).

Rok za dostavu je 5. juni/lipanj 2022. godine. Proglašenje pobjednika konkursa/natječaja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. jula/srpnja 2022. godine. Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i učestvuju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.