Futurea i prepun Trg kralja Tomislava u Čapljini

Festival je ponudio mnogo plesa, gimnastike, različite radionice za djecu u dobi od 6 do 16 godina

30.05.2022.
u 17:49

Grad Čapljina i udruga Out of area iz Nizozemske danas su organizirali dječji festival „Futurea" koji se održao na Trgu kralja Tomislava u Čapljini. Vođeni pozitivnim dojmovima i dvogodišnjim iskustvom u radu s FutureA festivalom, gosp. Williamom Bos, Corinne Carton, Anée Cossé, Gradska uprava Čapljina rado je i ove godine ugostio te pomogao i ugostio jedinstveni putujući festival za djecu.

Festival je ponudio mnogo plesa, gimnastike, različite radionice za djecu u dobi od 6 do 16 godina: kazalište, ples, igre spretnosti i kreativne igre. Festival je otvorio gradonačelnik Čapljine, dr. Smiljan Vidić pozdravivši djecu, njihove učitelje, nastavnike i roditelje riječima: „Danas je Čapljina s vama djeco najbogatiji grad u regiji, dan ispunjen smijehom, radosti i veseljem uz igru, spektakularnu zabavu i točke vaših prijateljica i prijatelja iz škole koji uz ekipu FutureA festivala već treću godinu zabavljaju djecu ne samo Čapljine već cijele Hercegovine. Hvala svima vama koji ste na bilo koji način pridonijeli organizaciji ovoga festivala koji
svake godine postaje sve veći. Uživajte u lijepom danu i nadamo se kako ćemo se i u narednim godinama i generacijama viđati na FutureA festivalu i svim ostalim događajima u Čapljini." - kazao je gradonačelnik Vidić.

Cjelodnevna zabava krenula je već od 12,30 sati i trajala je do 16,30 sati. 100 nizozemskih volontera i 20 volontera Srednje škole Čapljina postavilo je scenu na kojoj su se smjenjivale kreativno osmišljene radionice za djecu kao što su ples, igre loptom, ribolov, izrada nakita, bojenje lica, crtanje majica i lica, XXL Twister i razne druge što je onim najmlađima pružilo zabavu, veselje, edukaciju i fizičke aktivnosti.

Djeca su također mogla uživati u upoznavanju omiljenih likova iz bajki jer su Snjeguljica, Sirena Hana, Nada the Dog, klaun Keppie, Jack Sparrow i brojni drugi također bili među „posjetiteljima" današnjeg festivala, kao i Čapljinskih mažoretkinja, plesni klub Angels, Zumba Kids plesnog kluba Erigo-D koji su oduševili djecu posjetitelje.

Prepun Trg kralja Tomislava u Čapljini, dječji osmijesi, roditelji, nastavnici i volonteri najbolji su
pokazatelj uspješnosti ovog festivala. Dječji festival FutureA je ponovno bio s djecom i uz djecu Čapljine i Hercegovine uz pregršt zabave i edukativnog programa i sve neophodne mjere osiguranja . Gradska uprava Čapljina uputila je zahvalu
svim kompanijama koje su podržale održavanje Dječjeg festivala FutureA, kao i kompanijama koje su uz Grad Čapljina djeci omogućile slastice i domaće specijalitete od Mlini d.o.o Struge, Dalmata Jura Shop, Voće Gold Čapljina, Bakalar Comerce Čapljina, kao i Gradu Mostar, voda Leda tvrtke Namex, i Autoherc d.o.o

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije