nakon sjednice Vlade SBŽ

Feliks Vidović: Nastavljamo ulaganja u policijsku infrastrukturu u SBŽ-u

Feliks Vidović
14.07.2023.
u 19:27

Resorni ministar Feliks Vidović (HDZ BiH) nakon sjednice županijske Vlade govorio je o važnim procesima za policiju

Vlada Srednjobosanske županije, nakon izgradnje novih zgrada policijskih postaja u Donjem Vakufu i Kreševu, nastavit će ulaganja u policijsku infrastrukturu na području županije, kazao je u četvrtak nakon sjednice Vlade resorni ministar Feliks Vidović (HDZ BiH), objasnivši do sada urađene projekte, kao i nove planirane, piše Večernji list BiH.

- To je kontinuiran proces. Naravno, sve ovisi o proračunskim sredstvima. U prethodne tri, četiri godine izgradili smo dvije nove policijske postaje u Donjem Vakufu i Kreševu, a u sve ostale postaje ulaže se onoliko koliko se iskaže potreba i koliko proračunske mogućnosti dopuštaju. Odobrili smo sredstva za uređenje pritvorske jedinice u Novom Travniku, a u idućem razdoblju planiramo nastaviti s ulaganjima - rekao je županijski ministar Vidović. Također, on se ovom prilikom osvrnuo i na proces kojim će se kadrovski ojačati policija na području Srednjobosanske županije.

Naime, paralelno s ovim, u tijeku je i najmasovniji natječaj za prijam policijskih službenika od nastanka županije.

- Veći dio procedure je završen. Natječaj je raspisan za 137 policijskih službenika. Prošle su sve faze testiranja, liječnički pregledi, sad se došlo do sigurnosnih provjera. Nakon provjere koje provodi SIPA kandidate šaljemo na Policijsku akademiju na Vrace - ustvrdio je Vidović, naglasivši kako se prijavio dovoljan broj kandidata. Novopečene policijske službenike bi, kaže ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, na dužnosti mogli očekivati u svibnju sljedeće godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije