Dan žalosti

Federacija BiH se oprašta od poginulih rudara

rudnik jama Begić
15.10.2015.
u 08:09

Obitelji, prijatelji, Kakanj i cijela Federacija BiH danas se opraštaju od četiri rudara koji su stradali u nesreći koja se dogodila 13. listopada u Rudniku mrkog uglja "Kakanj", u jami Begić.

U Domu kulture Kakanj danas će biti održana komemoracija za stradale rudare Muhameda Sarača (47), Nermina Mušije (38), Mije Stojičića (39) i Sejada Gađuna (44). 

Pokop trojici rudara će biti danas u mjesnim grobljima u Ričici, Velikim Trnovcima i Gornjim Lučanima, dok će pokop poginulog rudara Mije Stojičića biti održan sutra u Ratnju. 

Naime, pored četvorice stradalih rudara, ozlijeđeni su i Haris Mušija i Džemal Ibrahimspahić, no njihovo zdravstveno stanje se popravlja.

Županijsko tužiteljstvo ZDŽ i federalna rudarska inspekcija jučer su nastavili istragu o tome kako se dogodila nesreća, a prvi rezultati istrage navodno se mogu očekivati idući tjedan. 

U kućama obitelji stradalih rudara vlada neizmjerna tuga. Svi poručuju da su ostali bez čestitih i dobrih ljudi. 

U Kaknju i cijeloj FBiH danas je Dan žalosti zbog nesreće. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije