Dr. Vlatka Martinović

Federacija BiH: Opskrba lijekovima i liječenje nisu ugroženi

19.03.2020.
u 13:57

U stalnom smo kontaktu s dobavljačima s kojima imamo Ugovore i isporuka se odvija kao i do sada. Nastavljamo pratiti situaciju oko nabave lijekova iz naše nadležnosti, te za sada pacijentima možemo poručiti da će opskrbom lijekovima iz nadležnosti Zavoda odvijati normalno.

Shvaćajući ozbiljnost epidemiološke situacije izazvane pojavom koronavirusa (COVID 19), Zavod za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH (Fond solidarnosti) poduzeo je sve preventivne radnje, još prije pojave virusa u Bosni i Hercegovini, koje su potrebne za normalno funkcioniranje Zavoda, uvažavajući veliku važnost ustanove za ljude – izjavila je doc.dr.sc. Vlatka Martinović, dr. med., Ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH.

”U stalnom smo kontaktu s dobavljačima s kojima imamo Ugovore i isporuka se odvija kao i do sada. Nastavljamo pratiti situaciju oko nabave lijekova iz naše nadležnosti, te za sada pacijentima možemo poručiti da će opskrbom lijekovima iz nadležnosti Zavoda odvijati normalno. Cijeneći važnost funkcioniranja Zavoda u novonastaloj situaciji, produžili smo radno vrijeme, a zaposlenike podijelili u smjene. Zavod sada radi od 07:30h do 19:30h, a sve s ciljem potpune kontrole nad provedbom ugovora s dobavljačima lijekova iz naše nadležnosti.”

Također, ističe, u neprekidnom su kontaktu s inozemnim klinikama s kojima imaju ugovore te se liječenje naših pacijenata koji su se zatekli u spomenutim klinikama odvija po planu.

”Pratimo i provodimo sve preporuke i naredbe nadležnog Ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo i drugih institucija i ustanova, kako bi, koliko god je moguće, zaštitili i naše zaposlenike i pacijente s kojima dolazimo u kontakt. Za sada svim osiguranicima mogu poručiti da je stanje stabilno i da nema prostora za paniku.”

Doc. dr. sc. Martinović, dr. med., ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH ovom je prilikom još jednom pozvala na smirenost, solidarnost i odgovornost, kao i pridržavanje uputama nadležnih tijela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?