UBLAŽITE GLAD

Evo što jesti kada vas uhvati želja za grickanjem nečega

hladnjak
Thinkstock
23.04.2021.
u 18:10

Dobro je poznata činjenica da žene tijekom menstrualnog ciklusa žude za određenim slasticama. Jedan mjesec mogu žudjeti za slanim, drugi mjesec za slatkim. No, najbolje bi bilo grickati nešto s visokim udjelom proteina ili tamnu čokoladu s 85% kakaa, kaže ginekologinja Wendie Trubow za Mind Body Green.

Evo zašto su te dvije namirnice dobre za grickanje tijekom menstrualnog ciklusa:

1. Jelo bogato proteinima

- Ponekad, kada se javi želja za nečim, to je vrlo vjerojatno zato što ste gladni. Stoga je idealan odabir namirnica bogata proteinima koja će vam pružiti dozu onoga što trebate, a istovremeno će vas zasititi - objašnjava ona, prenosi 24sata.hr. 

Istraživanja pokazuju da proteini pomažu umjeravanju lučenja inzulina, što dovodi do postupnog porasta razine šećera u krvi, a ne do brzog skoka. Zbog toga ćete duže biti siti pa nećete tako često osjećati glad.

Ako ne znate što biste jeli, mnogi stručnjaci preporučuju kremastu hranu bogatu proteinima, poput humusa, grčkog jogurta i maslaca od orašastih plodova. 

Ako žudite za slanim, jedite humus sa slanim krekerima, a ako žudite za nečim slatkim, odlučite se za maslac od kikirikija s bananom ili grčki jogurt s bobičastim voćem.

2. Tamna čokolada

Ako i dalje žudite za slatkim nakon međuobroka bogatog proteinima, tu vam može pomoći tamna čokolada. Visoki postotak kakaa (85% ili više) dobar je za zdravlje te čokolada ne sadrži dodani šećer ili druge neželjene sastojke.

Ginekologinja savjetuje kada vas tijekom menstrualnog ciklusa uhvati želja za grickanjem da prvo pojedete međuobrok bogat proteinima te si nakon toga priuštite red tamne čokolade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije