Pogledajte popis

Evo koji su najskuplji automobil uvezeni u našu zemlju ove godine

MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
13.08.2019.
u 11:11

Ekonomska situacija u našoj zemlji nije najsjajnija, građani žive na kredit, sve je više onih koji su na rubu egzistencije.

S druge strane, imamo one kojima kupovina automobila od nekoliko stotina tisuća maraka ne predstavlja problem. Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, za 10 najskupljih automobila koji su ove godine uvezeni u našu zemlju građani BiH u prvih sedam mjeseci ove godine izdvojili više od 2,5 milijuna KM, piše Radiosarajevo.ba. 

Na prvom mjestu među najskupljim je Bentley Continental GT Coupe, koji iznosi preko 420 tisuća plus za dadžbine 72 tisuće. Na drugom i trećem mjestu su su Mercedesi za koje su ponosni vlasnici morali platiti 299 tisuća za GT63s AMG i za GT63s 4matic 278 tisuća. 

Četvrti najskuplji automobil je Porsche Cayenne T iznosio je 255 tisuća, peti na rang listi je Mercedes Benz amg G 63 koji je plaćen 251 tisuću. 

Zanimljivo je da ovo nisu najskuplja vozila koja su uvezena u našu državu, naime prošle godine najskuplji je bio Porsche 911 GT2 kupe koji je plaćen 443 tisuće plus dadžbine koju su iznosile više od 75 tisuća. 

Prema podacima UNO-a generalno je porastao uvoz automobila u našu zemlju, tako su za prvih sedam mjeseci uvezena vozila vrijednosti 633 milijuna KM, a za isto razdoblje prošle godine vrijednost uvezenih automobila je bila 541 milijun maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?