Valovi, kovrče i staklena kosa:

Evo koje su najtraženije frizure ovog prosinca

Instagram@epiraforhair
15.12.2018.
u 08:15

U današnje vrijeme frizura se klasificira kao modni detalj, te mnogo govori o osobi koja ju nosi. Srećom, danas u udobnosti vlastitog doma možete imati savršenu frizuru u tren oka, baš poput one koju će vam napraviti vaš omiljen frizer.

Bilo da ste među onima kojima treba inspiracija za običan dnevni look ili doček Nove godine, sigurno ćete poželjeti atraktivnu frizuru. No, pitanje je koju odabrati. 

Zadovoljna.hr donosi dva looka koja možete nositi ove zime, u bilo kojoj situaciji.

1. Glamurozni valovi

Iako ovako glamuroznu frizuru najčešće prepuštamo vještim frizerskim rukama, od sada ju možete napraviti i doma, uz samo par koraka.

Foto: Instagram@epiraforhair

POSTUPAK:

• Prije sušenja kosu zaštitite proizvodima koji štite od topline i oštećenja.
• Zatim je podijelite u tri dijela kako bi izdvojili pramenove koje ćete potom uvijati električnom četkom za kosu.
• Prstima odijelite pramenove srednje veličine i zatim ih jedan po jedan uvijajte od lica. Prvo ih uvijte s toplim zrakom, a kada se formira kovrča, odaberite hladniji zrak kako bi s učvrstila i duže stajala
• Nakon što ste cijelu kosu uvili, nanesite lak za kosu kako bi vam valovi što duže trajali
• Tek nakon što se lak osuši, kosu počešljajte češljem s velikim zupcima i oblikujte prstima.
• Kosu potom prebacite na desnu stranu, a kako bi s lijeve strane stajala fiksno zagladite je rukom, stavite iza uha i pričvrstite ukosnicama

2. Savršeno ravna kosa

Gotovo sve djevojke koje imaju prirodno valovito ili kovrčavu kosu, požele jednom u životu imati savršeno ravnu, meku i svilenkastu kosu u posljednje vrijeme popularnu ''staklenu kosu''.

Foto: Profimedia.hr

Iako mnogo žena zazire od električnih naprava za ravnanje kose, novost na tržištu je električna četka koja će vaše neukrotive kovrče i ''ptičje gnijezdo'' pretvoriti u svilenkasti slap kojeg ćete pustiti da neodoljivo „pada“ niz ramena.

Električna četka za ravnanje idealan je odabir za svaki tip i dužinu kose. Možete ju koristiti i na neposlušnoj i izrazito kovrčavoj kosi, ali i na onoj koja je već skoro ravna s par neposlušnih pramenova.

POSTUPAK:

• Nakon što kosu osušite fenom, odijelite ju na tri dijela te lagano prolazite četkom kroz svaki pramen.
• Za dodatni sjaj, posljednji korak neka vam bude sprej za sjaj ili ulje za kosu. Rezultat je lijepa i sjajna kosa kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

3. Sitne kovrče

Prirodne, neobuzdane i divlje tri su karakteristike koje opisuju kovrčavu kosu koju sve više vidimo na društvenim platformama koje nam, najčešće, daju inspiraciju za sve modne i beauty novitete. Za ovu frizuru bit će vam potrebno malo više vremena, no dobit ćete WOW efekt.

POSTUPAK: 

• Kako bi ste se u potpunosti riješili vlage, kosu dobro obrišite ručnikom, nanesite pijenu za volumen i sprej za zaštitu od visokih temperatura te dobro osušite. 
• Suhu kosu podijelite na vodoravne pramenove. Uzmite pramen širine od tek nekoliko centimetara i dobro ga raščešljajte. 
• Počevši od korijena, omotajte pramen na višenamjenski stilizator za kosu. Stilizator dolazi u više nastavaka, pa s njime možete birati hoćete li najsitnije kovrče, a ako niste hrabri, one opuštenije.
• Nakon 7-10 sekundi otpustite pramen i učvrstite ga sprejem za jako učvršćivanje
• Kada ste gotovi, odvojite pramenove prstima te dodajte šampon za suho pranje kose kako bi ste ju dodatno podignuli od korijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?