Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Evo koje će zemlje u sljedećoj godini biti najopasnije za putnike

Libija i Somalija su najopasnije države na Zemlji za 2020. godinu, kaže nova mapa dizajnirana za putnike sa navedenim svim mogućim rizicima
19. studenoga 2019. u 21:00 0 komentara 583 prikaza

Interaktivna "Travel Risk Map" otkriva u kojim zemljama ćete imati problema sa sigurnošću cesta, sigurnošću općenito i zdravstvenim rizicima. 

 | Autor :

 

Najsigurnije zemlje su Finska, Norveška i Island - sve Skandinavske zemlje. Imaju nizak rizik zdravstvenih problema, uz sve ostale kategorije, a uz njih su i Švedska i Grenland. Uz Somaliju i Libiju na dnu ljestvice su još i Afganistan i Venezuela. 

Kad je riječ o zdravlju, najveći rizik imaju zemlje u Africi, poput Gvineje, Sierra Leone, Liberije, Sudana... Jemen je isto u kategoriji zemlje s visokim zdravstvenim rizikom uz Siriju i Sjevernu Koreju. Na drugoj strani ljestvice, najmanji rizik da ćete se razboljeti, imat ćete u Europi, Kanadi, SAD-u, Novom Zelandu, Australiji, Južnoj Koreji i Japanu. 

Najmanji sigurnosni rizik pokazale su: Norveška, Grenland, Finska, Island, Švicarska i Slovenija. Najgore ceste na svijetu imaju Venezuela, Belize, Dominikanska republika, Saudijska Arabija, Tajland i Vijetnam. Većina Europskih zemalja imaju dobre ceste, uz Japan, Australiju i Novi Zeland. 

Uz ovu mapu, provedeno je i istraživanje o putovanjima u 2020. godini koje je pokazalo kako čak 47 posto poslovnih putnika vjeruje kako će se u sljedećoj godini povećati rizici u putovanju. To je zapravo pad od prošlogodišnjih 51 posto. 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.