dugoročna prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan

04.12.2017.
u 16:10

U Bosni i Hercegovini do kraja radnog tjedna preovladavat će stabilno i djelimično sunčano vrijeme, navedeno je u dugoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U jutarnjim satima u Bosni, postojat će uvjeti za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -6 °C i 1 °C u Bosni, a u Hercegovini do 6 °C. Na planinama minimalne temperature spuštat će se i do -12 °C. Maksimalne temperature zraka tijekom tjedna bit će u laganom porastu i kretat će se do 8 °C u Bosni i 12 °C u Hercegovini.

U subotu (9.12.) prema sinoptičkim kartama frontalni poremećaj uvjetovat će pad temperature zraka i nove snježne padavine. Veće količine snijega očekuju se u zapadnoj i središnjoj Bosni.

Za razdoblje od 11. do 18. prosinca prognozira se nestabilno vrijeme sa snijegom na planinama i kišom na nižim nadmorskim visinama. 

Krajem prognoziranog razdoblja očekuje se snijeg u većem dijelu zemlje. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije