Diplomatska ofenziva

EU i SAD su zabrinuti zbog krize, lobiraju za Izborni zakon

28.10.2017.
u 11:30

Unatoč tome što pojedini bošnjački političari nastoje marginalizirati pitanje izmjena Izbornog zakona, pravih razmjera problema svjesni su međunarodni dužnosnici koji su u posljednjem tjednu razgovarali s desecima političara, ponajprije iz stranaka HNS-a BiH i SDA, kako bi pokušali izbjeći sve izvjesniju krizu koja će nastupiti ako do izbora u listopadu 2018. ne bude izmjena odredbi vezanih uz Dom naroda.

Načela demokracije

Tako su predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Bariša Čolak, kao na traci, ovoga tjedna razgovarali sa šefovima političkih odjela Veleposlanstva SAD-a Craigom Conwayom i Izaslanstva Europske unije u BiH Mattom Fieldom, ali i s veleposlanikom EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom i predstavnicima OHR-a, kao i s Franzom Schausbergerom, predsjedateljom radne skupine za zapadni Balkan u Odboru regija i savjetnikom Johannesa Hahna za zapadni Balkan...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?