UOČI ODLUKE VIJEĆA EU

EPP izrazila podršku dodjeli kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini

23.06.2022.
u 19:16

Europska pučka stranka, najveća grupacija u Europskom parlamentu, dala je podršku dodjeli kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini.

"Proces europskih integracija uspješno je transformirao zemlje koje su danas jake države članice EU. To je motiviralo reforme za koje su mnogi mislili da su nemoguće. To je stvorilo mir i prosperitet. Tako može biti i u Ukrajini i Moldaviji", navodi se u saopćenju EPP-a.

Dodaju da isto tako, Zapadnom Balkanu EU mora ponuditi jasnu europsku budućnost sa jasnim vremenskim okvirom ka članstvu, a u međuvremenu zemlje regije približiti EU konkretnim projektima.

"EPP snažno podržava davanje statusa kandidata Bosni i Hercegovini uz razumijevanje da se poštuje Bruxelleski politički sporazum, uključujući i neophodno usvajanje izmjene Izbornog zakona, što je hitno potrebno kako bi se omogućilo uspostavljanje funkcionalnih institucija nakon predstojećih izbora, čime bi se pomoglo napredovanju zemlje u 14 ključnih prioriteta", navodi se.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?