Republički stožer

Epidemiološke mjere u RS-u produžene do 15. siječnja

pandemija koronavirus
21.12.2020.
u 21:10

Republički stožer za izvanredne situacije produžio je trajanje epidemioloških mjera u Republici Srpskoj. Iz Republičkog stožera su konstatirali da su stanovnici RS-a bili odgovorni te su ih pozvali da tako postupe i poštuju sve mjere za vrijeme predstojećih vjerskih i novogodišnjih blagdana. 

Mjere su produžene do 15. siječnja naredne godine i one se odnose na zabranu svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 ljudi, sva privatna okupljanja većim od 10 osoba (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi obiteljski skupovi) te glazbu uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, hranu i piće, javlja RTRS. 

Osim toga, obvezno je nošenje maske (nisu dužna nositi djeca mlađa od sedam godina i osobe s invaliditetom) u otvorenom i na zatvorenom (prekriven nos i brada) te poštivanje fizičke distance od najmanje dva metra.

Do 15. siječnja je ograničeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 22 sata, a u razdoblju od 22 do 6 sati mogu raditi samo dragstori isključivo putem šalterske prodaje.

Sportske aktivnosti su dozvoljene bez prisustva publike, a zabranjena je i prodaja alkoholnih pića.

Subjekti koji pružaju usluge iz ugostiteljstva, umjetnosti i zabave (kazališta, kina, muzeji i sl.), moraju poštovati dozvoljeni broj osoba, dezinficirati prostor te paziti na poštivanje distance i u objektima, gdje je obvezno, nošenje maske.

Nadzor nad provođenjem mjera dužni su vršiti pripadnici MUP-a te inspekcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?