epidemija ne jenjava

Epidemiologinja HZJZ-a: Žarišta su među školarcima

17.10.2021.
u 14:04

Iza nas je 600 dana epidemije izazvane koronavirusom, završava još jedan tjedan u četvrtom valu. Epidemiolozi spominju vrhunac četvrtog vala.

Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel kazala je za Dnevnik HTV-a kako rast broja novozaraženih očekuju još možda nekoliko tjedana, do kraja ovog mjeseca. 

“Nadamo se da taj rast neće biti prestrm. Što se tiče hospitaliziranih, njihov broj raste sa zadrškom od dva do tri tjedna od porasta broja novozaraženih. Tako da ćemo taj porast vjerojatno imati još neko vrijeme”, kazala je.

Dodala je i da je broj preminulih i dalje vrlo visok. Tzv. žarišta najčešća su u školskoj dobnoj skupini, od 10 do 19 godina, kazala je.

“Drugi dio osnovnoškolske i srednjoškolka dob skupina su s najviše zaraženih, što je očekivano, s obzirom na to da oni mnogo sati provedu zajedno. Apeliramo na njih i na sve ostale, posebno pripadnike rizičnih skupina, ako se slučajno nisu cijepili, da se cijepe”, kazala je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije