zbog komentara na Twitteru

Elon Musk ne želi dati iskaz u tužbi za klevetu vrijednoj milijun dolara

14.02.2024.
u 18:26

Elon Musk želi da se odbaci zahtjev za njegovim davanjem iskaza u tužbi koju je protiv njega podnio 22-godišnjak zbog Muskovih komentara na Twitteru. Ovo je posljednja pravna prepreka pred milijarderom koji se sa svih strana suočava s kritikama zbog svojih poteza na toj društvenoj platformi.

Tužbu je u listopadu podnio 22-godišnji Benjamin Brody, koji tvrdi da ga je Musk pogrešno optužio za sudjelovanje u “nasilnoj” tuči s neonacističkom skupinom tijekom pride festivala u Portlandu (savezna država Oregon) prošle godine.

Muskovi odvjetnici u molbi tvrde kako se čitava tužba temelji na jednoj objavi na X-u (bivšem Twitteru) u kojoj je Musk napisao “izgleda kako” je jedan od ljudi uključenih u tuču bio “sveučilišni student koji želi raditi u vladi.”, prenosi Forbes.

Brody u objavi nije imenovan, a Musk je ranije odbacio sve optužbe, podnijevši zahtjev prošlog mjeseca da se tužba odbaci.

Forbes je za komentar kontaktirao Muskove odvjetnike u tvrtci Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, kao i Brodyjevog odvjetnika Marka Bankstona koji je i zatražio da Musk da iskaz, pozvavši se na Muskovo “nevjerojatno nepromišljeno ponašanje” i ustvrdivši kako je Musk “jedini izvor direktnih dokaza o njegovom vlastitom stanju uma u trenutku objave ovog stava.” 

Musk je Twitter kupio u listopadu 2022. godine za nevjerojatnih 44 milijarde dolara, a u posljednjih 16 mjeseci suočava se s žestokim kritikama zbog odluke da oslabi moderaciju sadržaja na stranici i ponovno aktivira prethodno zabranjene korisničke račune. Skupina oglašivača predvodila je niz kompanija koje su otišle s platforme nekoliko mjeseci nakon akvizicije.

Protiv milijardera je podneseno nekoliko tužbi, uključujući onu za izazivanje smrti nakon što je dvoje tinejdžera 2018. godine poginulo u automobilu Tesla Model S. Prošlog mjeseca žalbeni sud je presudio kako Musk neće morati svjedočiti u tom slučaju. Protiv Muska i X-a također je prošle godine podignuta skupna tužba od 500 milijuna dolara jer su navodno odbili isplatiti otpremninu zaposlenicima kojima su dali otkaz. Musk je postigao nagodbu u tom slučaju u rujnu.

U studenom, Musk je podnio, kako je sam rekao, “termonuklearnu” tužbu protiv lijevog nadzornog tijela za medije Media Matters for America nakon što je ta organizacija izdala izvješće u kojem se otkriva kako su oglasi nekoliko kompanija na društvenoj platformi bili pozicionirani pored antisemitskih objava. Musk tvrdi kako je izvješće “u potpunosti pogrešno prikazalo stvarno iskustvo na X-u”, dok je čelnik organizacije Angelo Carusone čitavu tužbu kritizirao kao “neozbiljnu.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije