problemi u primjeni

Elektronički potpis koči mnogo toga pa i primjenu Zakona o carinskoj politici

22.06.2019.
u 15:49

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH usvojio je u petak na sjednici u Mostaru izmjene Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici BiH čime se njena primjena prolongira od 1. kolovoza ove do 1. srpnja 2021. godine jer još nije u upotrebi elektronički potpis u BiH. 

Upravni odbor UNO informirat će Vijeće ministara BiH o ovoj odluci i problemima u njenoj primjeni zbog nepostojanja tijela u BiH za izdavanje kvalificiranih elektroničkih potvrda za korištenje naprednog elektroničkog potpisa, piše Indikator.ba. 

UO UNO odgodio je raspravu o Nacrtu zakona o carinskim prekršajima BiH koji treba biti usklađen sa Zakonom o carinskoj politici BiH čija primjena počinje od 2021. godine. 

Zakon o elektroničkom potpisu i Zakon o elektroničkom dokumentu su napravljeni, ali se čeka certifikacijsko tijelo koje će administrativno voditi bazu elektronskih potpisa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije