Službena potvrda

Papa Franjo dolazi u Sarajevo 6. lipnja ove godine

covic_franjo
Foto: Press
1/5
01.02.2015.
u 11:46

- Molim vas da se sada pomolite da moj posjet tom dragom narodu urodi ohrabrenjem katoličkim vjernicima, da iz njega proisteknu plodovi dobra te da pridonese učvršćenju bratstva i mira - rekao je papa Franjo.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. lipnja ove godine kako bi propovijedao mir i međureligijski dijalog, saznaje Večernji list BiH. - Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine - izjavio je Papa na molitvi angelusa na Trgu svetog Petra.

Odluka o dolasku Pape stigla je samo nešto više od mjesec dana nakon što ga je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao u našu zemlju.
- Već od sada vas molim da molite kako bi moj posjet tim dragim narodima bio ohrabrenje vjernicima katolicima te polučio kvasac dobra i doprinio konsolidaciji bratstva i mira“, kazao je papa Franjo u nagovoru nakon Angelusa.
Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini najavio je konferenciju za medije koja će se održati u ponedjeljak, 2. veljače 2015. u 9.30 sati u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu, ulica Pehlivanuša 9. Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić tom će prigodom govoriti o predstojećem pohodu pape Franje Bosni i Hercegovini.

Papa Franjo htio je i prošle godine u lipnju doći u BiH. Međutim iz sigurnosnih razloga to je odgođeno. Još jedan posjet pape nije se dogodio iz istih razloga. Naime, u želji da  zaustavi rat prije nešto više od dva desetljeća Papa Ivan Pavao II je 1994. planirao "turneju" u Sarajevo, Zagreb i Beograd.  Budući da se odlazak u Beograd nije mogao ostvariti, Papa je po svaku cjenu želio doći u opkoljeni glavni grad BiH. Međutim i tada je iz sigurnosih uvjeta taj posjet otpao. Moglo se samo u Zagreb. Ostat će upamćen po impresivnoj prvoj posjeti Hrvatskoj. Nakon toga papa Ivan Pavao II, a potom i Benedikt XVI  posjetili su sve regije u Hrvatskoj i BiH. Bili su i u Zagrebu, Dalmaciji (Dubrovnik, Split, Solin), Istri (Krk, Rijeka), Zagorju (Marija Bistrica), Slavoniji (Vukovar, Đakovo, Osijek). U BiH Papa je posjetio Republiku Srpsku (Banja Luku) i Bosnu (Sarajevo).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?