Ove sezone treći

Edin Džeko novim golom postao treći najbolji strijelac Rome u povijesti

13.12.2020.
u 17:00

Roma je u petoj minuti stigla do vodstva i to nakon što je Poli postigao autogol ispred Džeke, ali samo pet minuta nakon toga Edin je uspio postići treći gol ove sezone.

Pellegrini je dodao loptu do Džeke, on sjajno vara svog čuvara i onda rutinski lijevom nogom postiže drugi gol za Vučicu i tako već u 10. minuti donosi veliku prednost svom timu. Pogodak možete pogledati ovdje.

Ubrzo nakon toga Džeko je mogao postići i treći gol za Romu, odnosno drugi na ovom meču, ali mu je golman Bologne fantastično odbranio udarac. Ipak, u 15. minuti Roma je postigla treći pogodak, ovaj put preko Pellegrinija koji je rutinski riješio situaciju jedan na jedan s golmanom.

Džeki je ovo ukupno 111. gol za Romu kojim se izjednačio na trećem mjestu vječne liste strijelaca rimskog tima. Edinu će biti izuzetno zahtjevno dostići drugoplasiranog Roberta Pruzza koji ima 138 pogodaka. Nedodirljivi Totti na prvom mjestu ima nevjerovatnih 307 pogodaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije