Promocije upriličene u Austriji okupile su značajan broj poštovatelja novinarskih postignuća ovog autora

Dževdet Tuzlić “Život na stiku” predstavio u Linzu i Beču

11.10.2022.
u 14:46

Promocije knjige uglednog bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića 8. i 9. listopada održane su u austrijskim gradovima Linzu i Beču, piše Večernji list BiH. 

Veliko zanimanje

Dvama promocijama knjige “Život na stiku” Dževdeta Tuzlića, a, s podnaslovom “40 godina na radiju, televiziji i tiskanim medijima”, koje su upriličene u Austriji, okupile su značajan broj ljubitelja knjige i poštovatelja novinarskih postignuća ovog autora. Kako je pandemija koronavirusa onemogućila ranije najavljivane promocije, sada se pružila prilika da se taj dug namiri. Predstavljači knjige u Beču bili su veleposlanik Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić te Predstavljači knjige u Beču bili su veleposlanik Kemal Kozarić i Duško Dimitrovski uz domaćine Dinu Rekanovića i Amara Tahirovića dugogodišnji novinar i filmski kritičar Duško Dimitrovski, uz domaćine Dinu Rekanovića i Amara Tahirovića, koji su ustupili prostor Cluster galerije moderne fotografije u srcu glavnog austrijskog grada. U glazbenom programu nastupila je renomirana violinistica iz Vareša s bečkom adresom Andrea Nikolić. Zasluge za promociju u Linzu pripadaju Damiru Saračeviću, predsjedniku Centra suvremenih inicijativa, Merimi Alijagić te Mirzi Alijagiću, opernom i pop-pjevaču, koji je bio i promotor te prisutne obradovao izvedbom nekoliko skladbi u pratnji studenata harmonike s prestižnog Sveučilišta Bruckner Petra Markovića i Stefana Lončara. Knjiga objedinjuje dio opusa sadržanog u susretima s nekim od najeminentnijih aktera svjetske, europske, regionalne i bosanskohercegovačke kulturne scene. To je svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme od sredine 70-ih do danas, koje je na promociji upotpunjeno Tuzlićevim akreditacijama s festivala na sve četiri strane svijeta te potkrijepljeno isječcima iz velikog opusa televizijskih emisija koje je radio tijekom svoje bogate karijere u emisijama “Treća dimenzija” Drugog programa Radija Sarajevo, na kanalima FTV i BHT 1, dnevniku i reviji “Nezavisne novine”, BBC London, WDR Köln i Deutsche Welle iz Bonna... - Samo u indeksu imena, za koji smatram da je vrlo važan segment knjige, nalazi se više od 3300 imena s kojima sam dolazio u doticaj na različite načine - naveo je Tuzlić, dodavši kako ovo nije knjiga za sladokusce pisane riječi, nego za ljubitelje bolje prošlosti, koji mogu u njoj pronaći neke elemente ponajprije iz sfere kulture.

Karta promocija

Tako su se na karti promocija, nakon Sarajeva, Mostara, Banje Luke, Tuzle, Zenice i Brčkog te međunarodnih u Haagu, Rotterdamu i Eindhovenu, našli Linz i Beč. Izdavači ove knjige su KULT-B iz Sarajeva i Planjax iz Tešnja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?