Otvorena zgrada Regionalnog centra UNO

Džakula: UNO je ključna institucija za fiskalnu stabilnost BiH

uno
19.01.2016.
u 13:44

Džakula je izjavio da je UNO u 2016. planirao otvaranje ispostava na nekoliko garničnih prijelaza, kao i na zračnoj luci u Tuzli i Mostaru

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Miro Džakula danas su svečano otvorili zgradu Regionalnog centra UNO u Sarajevu.

Džakula je na otvaranju izjavio da je UNO u 2016. planirao otvaranje ispostava na nekoliko garničnih prijelaza, kao i na zračnoj luci u Tuzli i Mostaru.

Precizirao je da je UNO u 2015. naplatila šest milijardi i 355 milijuna KM ili 113 milijuna KM više nego u prethodnoj godini, a korisnicima su doznačili 190 milijuna KM neto prihoda više. 

Džakula je kazao da je UNO ključna institucija za fiskalnu stabilnost BiH, a kad postoji fiskalna stabilnost onda država može izvršavati sve svoje obveze na svim razinama. 

Zvizdić je rekao kako je UNO izuzetno važna institucija za BiH jer je jedina zakonom ovlaštena institucija na razini države za prikupljanje i distribuciju neizravnih poreza za više od 50.000 subjekata koji su u sustavu PDV-a.

Istaknuo je da zbog toga zaposlenici UNO-a zaslužuju imati kvalitetne objekte kako bi bili još efikasniji u svom radu, te im je poželio da i dalje svoj posao obavljaju stručno i odgovorno, da budu na usluzi poreznim obveznicima i da se bore protiv svih poreznih prevara.

Bevanda, koji je ujedno i predsjedavajući Upravnog odbora UNO, rekao je da je opredjeljenje Vijeća ministara BiH da stvori povoljne uvjete za rad UNO-u, a da to sve bude u službi gospodarstvenika i građana.

Rukovodstvu i zaposlenicima zaželio je uspješan rad i da s njihovih stolova izlazi što više izvoznih carinskih deklaracija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije