Tragedija u južnom Atlantiku

Dvojica hrvatskih pomoraca umrla nakon teške nesreće na Atlantiku

18.07.2019.
u 16:03

Nesreća hrvatskog broda u južnom Atlantiku dobila je tragičan ishod. Kako je javio RTL, dvojica hrvatskih pomoraca koji nisu davali znakove života u međuvremenu su preminuli.

Nesreća na brodu Atlantske plovidbe dogodila se sinoć oko 20 sati, u 3 ujutro su pomorci još bili stabilno, da bi im jutros u 8 sati bila konstatirana smrt.

Druga dvojica ozlijeđenih pomoraca su stabilno.

Navodno, zbog lošeg vremena sinoć po njih nije poslan helikopter hitne pomoći. Odlučeno je da će se zaputiti idući dan, no u međuvremenu je došlo do smrti. Dubrovački dnevnik doznaje kako su dvije osobe koje su smrtno stradale iz Ploča i Metkovića, dok su ukrajinski pomorac i Korčulanin stabilno i izvan životne opasnosti.

Atlantska plovidba je objavila novo priopćenje.

Atlantska plovidba: Pomorci su nastradali prilikom ispiranja tanka

Atlantska plovidba d.d. obavještava javnost da je helikopter brazilske mornarice stigao na brod AP Dubrava. Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim je utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog zdravstvenog stanja i eventualnog liječenja.

Također, još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu zbog stresnog stanja. Obavještavamo javnost da se nesretni slučaj na brodu AP Dubrava nije dogodio uslijed "raznih eksplozija" niti bilo čega sličnog. Kako smo i naveli u prvom priopćenju, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj se dogodio tijekom rada na ispiranju tanka.

Analizu događaja i konkretne uzroke utvrdit će nadležna tijela zastave Marshall Islandsa koju brod vije, a čiji će inspektor posjetiti brod u luci Tubarao, Brazil. Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će nadležni liječnik. Atlantska plovidba d.d. ne može, do objave nalaza navedenih institucija, objavljivati bilo kakve pretpostavke. Obitelji svih članova posade su pravovremeno obaviještene, osigurali smo svu neophodnu pomoć zapovjedniku i posadi broda po dolasku u Tubarao, te dodatno u Brazil uputili i zaposlenika Glavnog ureda kao potporu.

Molimo sve zainteresirane kao i medije da, u ovom iznimno teškom trenutku šoka i tuge obitelji pomoraca, posade broda i svih zaposlenika Atlantske plovidbe d.d., imaju razumijevanja za nastalu situaciju", napisali su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?