SNIMKA KOJA JE POTRESLA RUSIJU!

Dvoje školaraca pucalo na policiju, a zatim presudilo sebi, cijeli obračun prenosili uživo

grdg
15.11.2016.
u 13:39

Dvoje ruskih školaraca prenosilo je na društvenim mrežama vatreni obračun s policijom, prije nego što su oružje okrenuli protiv sebe, javlja Daily Mail.

Dvoje 15-godišnje djece, Denis i Katja, kako pišu ruski mediji, pronađeno je mrtvo u kući na sjeverozapadu ruske regije Pskov nakon obračuna s policijom, prenosi Net.hr

Kako navode mediji, Denis je vatrenim oružjem u nogu ustrijelio Katjinu majku. U izjavi za rusku novinsku agenciju TASS, policija tvrdi da su “tijela dječaka i djevojčice pronađena s jasnim znakovima samoubojstva”, te da policija nije uzvratila vatru.

Smrt uživo na Periscopeu

Maloljetnici su pucnjavu uživo prenosili na aplikaciji Periscope, a fotografije su objavljivali na Instagramu. Katja je u prijenosu kazala da “više nemaju opcija”, a Denis je dodao: “Ako se ne predamo, umrijet ćemo. Ali ako se predamo, nikad se više nećemo vidjeti”.

U posljednjem postu na ruskoj društvenoj mreži VK, Denis je napisao: “Volio sam te, ali uopće ne shvaćaš kako si uništila moj razum i život. Zbogom svi, prijatelji i obitelj, i poznanici. Ne brinite se, otići ću sa stilom…”.

Ovakvi su incidenti u Rusiji neuobičajeni zbog stroge kontrole oružja.

“Ovo je strašna tragedija. Ispitujemo okolnosti i detalje slučaja”, rekla je za TASS ruska pravobraniteljica za djecu Ana Kuznjecova.

Istražitelji pokušavaju utvrditi motiv “očajničkog poteza” dvoje maloljetnika. Tvrde da je policija pozvana u kuću u selu Krasnije Strugi zbog prijave o nestaloj maloljetnoj osobi i da su se po dolasku našli pod kišom metaka.

Policija satima pregovarala s djecom

Katja je tijekom videoprijenosa na Periscopeu kazala da u kući ima oružja jer je njezin očuh u “specijalnim postrojbama”.

Snimka dalje prikazuje Denisa kako puca s prozora drvene kuće prema policijskom kombiju.

Policija je satima pregovarala s djecom, a na kraju su uz upotrebu šok granata upali u kuću i pronašli Denisovo i Katjino tijelo.

Oni su posljednje sate života prenosili na Periscopeu tijekom kojih su pušili, pili i odgovarali na pitanja školskih prijatelja. Spominjali su sukob s roditeljima te da se u zabarikadiranoj kući nalaze već tri dana. Također, Denis je rekao da je ustrijelio Katjinu majku u nogu i da se boje stroge zatvorske kazne. Navodno je bila ljutita jer je Denis prespavao u njihovoj kući, a ona to nije dopustila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?