izbjegnuta tragedija

Dvoje djece utapalo se u Savi, spasili ih policajac i građanin Brčkog

15.08.2022.
u 17:39

Prava drama odvijala se jučer na rijeci Savi u Brčkom. 

Naime, kako je potvrđeno za UNA portal, dva dječaka su se utapala, da bi u jednom trenutku službenik specijalne jedinice Policije Brčko distrikta pod punom opremom skočio u rijeku i spasio jednog dječaka od utapanja. Drugog je od sigurne smrti spasio jedan sugrađanin.

Hrabri specijalac se zove Miren Ibrahimović, a za UNU je ispričao da je najbitnije da su dječaci dobro i zdravo.

"Dvojica kolega i smo bili angažirani na osiguranju Savske regate, koju je organizirao Nautički klub Brčko Distrikta. Bili smo s dva plovila, službenim čamcem i jet skijem. Vršili smo obilazak plovila koji sudjeluju u regati, da bi oko 17:15 sati primijetio na lokalitetu plaže Ciglana, ona je napravljena prije nekoliko godina, ljudi tu dolaze na kupanje. Ugledao sam na obali čovjeka koji je trčao u vodu, što mi je bilo čudno. Čuo sam ostale ljude na plaži da viču i primijetio dva dječaka kako se utapaju u vodi", priča  Ibrahimović.

Pojašnjava da se primakao skuterom do dječaka, te ustanovio da je bolje da pliva do njih, jer jet ski pravi dodatne valove, koji samo mogu odmoći.

"Primijetio sam da se radi o djeci. Oni su povremeno nestajali ispod vode i izranjali i tako nekoliko puta. Prišao sam na 10-ak metara, primijetio jednog dječaka. Već je polako gubio snagu, skočio sam i hvala Bogu uhvatio sam ga za odjeću, stavio na sebe i uspjeli isplivati do obale. Drugog je iz vode izvadio čovjek koji je uskočio u vodu. Dječaci su imali 11 i 12 godina", otkriva Ibrahimović.

Ističe da su dječaci bili u dobrom stanju nakon spašavanja.

"Poslije toga su stigle kolege iz Policijske stanice i preuzeli ih, te vjerojatno odvezli roditeljima. Opet naglašavam najbitnije je da su dječaci dobro i zdravo. Treba napomenuti da ovaj događaj nema veze sa Savskom regatom. Nemili događaj se dogodio na rijeci Savi i to je sva poveznica. Srećom mi smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme", naglašava Ibrahimović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?