Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dužnosnici Eurojusta iskazali potporu Tužiteljstvu BiH i partnerskim agencijama

05. listopada 2022. u 12:46 0 komentara 40 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Milanko Kajganić zajedno sa svojim suradnicima, sastao se sa izaslanstvom Europske agencije za suradnju u kaznenom pravosuđu–EUROJUST, na čijem čelu je bio predsjednik Ladislav Hamran.

Teme sastanka između ostalog, odnosile su se na aktivnosti u okviru IPA 3 projekta koji će Eurojust implementirati na Zapadnom Balkanu, s ciljem unapređenja prekogranične suradnje u regiji u slučajevima teških oblika prekograničnog i organiziranog kriminala, okupljanjem tužitelja i drugih relevantnih institucija i agencija za provedbu zakona, iz šest zemalja partnera sa Zapadnog Balkana, uključujući Bosnu i Hercegovinu, pružanjem potpore u koordinaciji paralelnih istraga i kaznenog gonjenja, kao i uspostavljanju zajedničkih istražnih timova, prioćeno je iz Tužiteljstva BiH.

V.d. glavnog tužitelja Kajganić, zahvalio se predsjedniku Hamranu i dužnosnicima Eurojust na posjeti, kao i pomoći koju ova institucija pruža u radu tužiteljstva u borbi protiv organiziranog, međunarodnog i svih drugih oblika teškog kriminala, te je istaknuo da se osobno zalagao da se suradnja sa ovom, kao i drugim partnerskim institucijama Europske unije ubrza, kao i da se uspostave svi potrebni mehanizimi u Bosni i Hercegovini, kako bi suradnja bila što brža i učinkovitija. 

Dužnosnici Eurojust iskazali su potporu Tužiteljstvu BiH i partnerskim agencijama Bosne i Hercegovine, u jačanju vladavine prava i sudjelovanju u međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog i prekograničnog kriminala. 

U Tužiteljstvu BiH trenutno je u radu više desetina predmeta, u kojima se na različite načine realizira međunarodna suradnja sa tužiteljstvima i partnerskim institucijama zemalja regije, Europske unije i cijelog svijeta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.