predstavnica OSCE-a za slobodu medija

Dunja Mijatović osudila napade na novinare u Banjoj Luci

predstavnica OSCE-a za slobodu medija
17.05.2016.
u 14:17

Nedavni napad na Petra Panjkotu, reportera RTL televizije u Banjoj Luci je neprihvatljiv i mora se provesti potpuna istraga, kazala je danas predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović, priopćeno je iz sjedišta OSCE-a u Beču.

- Osuđujem napad na Panjkotu i pozivam vlasti da u potpunosti istraže incident i povedu postupak protiv odgovorne osobe - naglasila je Mijatović.

Prema medijskim izvještajnima, Panjkota je 14. svibnja udaren u glavu od nepoznatog napadača kratko nakon što je završio izvještaj uživo s demonstracija u Banjoj Luci. O napadu je obaviještena policija.

- Novinari moraju biti u mogućnosti da prate demonstracije na slobodan i siguran način. Dužnost je agencija za provođenje zakona da osiguraju da novinari mogu izvještavati sigurno - rekla je Mijatović.

Istog dana su članovi ekipe BNTV Danina Milaković i Pavle Ivanović verbalno napadnuti dok su pratili demonstracije. U međuvremenu je Vladimir Kovačević, također s BNTV, dobio prijetnje na društvenim mrežama.

- Ponavljam svoj poziv vlastima da osiguraju sigurnost novinara. Mediji moraju biti u mogućnosti da izvještavaju o pitanjima od javnog interesa slobodni od bilo kakvog oblika zastrašivanja - zaključila je Mijatović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije