Provjereni klasik

Dunavski valovi: Kremasti desert s višnjama kojem je nemoguće odoljeti!

dunavski valovi
croatianfood
07.03.2023.
u 08:31

Recept za Dunavske valove još je jedan od onih koji bi se trebao naći u svim našim kuharicama. Provjereni klasik je prigodan za svaku priliku, a lako se priprema, piše Dnevno.hr.

Sastojci:

200 g šećera
200 g margarina ili maslaca
5 jaja
300 g brašna, pola oštrog pola glatkog
1 vanilin šećer
10 g praška za pecivo
4 žlice tople vode
2 žlice kakaa
1 žlica vode
500 g očišćenih višanja

Krema:

700 ml mlijeka
120 g šećera
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
2 vanilin šećera
200 g margarina ili maslaca

Glazura:

100 g čokolade
2 žlice šećera
2 žlice vode
1 žlica ulja
50 g margarina

Priprema:

U 150 ml mlijeka dodajte gustin i puding s malo šećera, a ostatak mlijeka i šećera stavite u lonac i zagrijte dok ne zakipi. U kipuće mlijeko polako sipajte puding, kuhajte nekoliko minuta. Gotov puding ulijte u drugu posudu, pokrijte folijom i pustite da se ohladi. Razradite margarin, dodajte šećer. Umiješajte jaja i dodajte ih u margarin. Sve dobro sjedinite. U brašno umiješajte
prašak za pecivo i postupno ga dodajte u smjesu jaja i margarina. Kad ste dobro umijesili, dodajte par žlica vode i dobro izmiješajte. Trećinu smjese odvojite i u nju dodajte kakao i žlicu vode te sve dobro sjedinite. U nauljen i pobrašnjen lim ulijte svijetlu smjesu, pa na nju tamnu. Rasporedite dobro procijeđene višnje po smjesi i žlicom ih lagano utisnite. Kolač stavite u
zagrijanu pećnicu i pecite na 180 stupnjeva 30-35 minuta. Hladnu kremu razradite mikserom i u nju dodajte maslac izrezan na listiće te sve dobro sjedinite. Kad se kolač ispeče i ohladi, dodajte na njega kremu i prelijte glazurom. Glazuru pripremite u manjem lončiću. Na laganoj vatri umiješajte vodu, ulje, šećer i izlomljenu čokoladu. Miješajte dok ne postane glatko i sjajno (ne
dopustite da zakipi). Maknite s vatre, dodajte margarin i potom odmah prelijte preko kreme.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije