Čapljinsko čudo

Duhan premašio ljudski rast, visina i veličina lista ekstremni

14.10.2015.
u 06:15

Duhan je očito čekao oborine, kako su počele jesenske kiše, narastao je i dostigao visinu i veličinu lista kakva nije viđena

Na pravo duhansko čudo naletjeli smo u čapljinskoj općini. Pred nama se ispriječila duhanska šuma, čak tri parcele duhana koji je već dosta premašio prosječni ljudski rast. Kao što se može zaključiti po rastu i cvjetovima, nisu to ni autohtoni 'ravnjak, ni 'šeginovac', a ni sorta 'visoki hercegovac', radi se o američkoj sorti 'virginija' koja se očito nije snašla u Hercegovini. Duhan je za orijaški rast očito čekao oborine, kako su počele jesenske kiše, duhan je porastao i dostigao visinu i veličinu lista kakva se nije viđala ni u najrodnijim duhanskim godinama. Kroz tu šumu listova, beračima je nemoguće proći. Proizvođač je nakon loših godina u povrtlarstvu, izlaz potražio u duhanu, međutim sreća ga nije htjela, posadio je sortu kojoj treba dosta vode pa je duhan počeo rasti tek kad su stigle kiše. Duhan je s rastom zakasnio tri mjeseca jer da je ovo polovina srpnja ili bar kolovoza, možda bi se isplatilo. Ovako ne vidimo kako se u listopadu može osušiti?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije