odluka

Državni tužitelj Božo Mihajlović privremeno udaljen s dužnosti

sdff
10.03.2017.
u 15:39

Odlukom Prvostupanjske disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV), Božo Mihajlović je privremeno udaljen od vršenja dužnosti tužitelja Tužiteljstva BiH i zamjenika glavnog tužitelja.

Komisija je prihvatila zahtjev Ureda disciplinskog tužitelja VSTV-a od 2. ožujka ove godine i Mihajlović je, kako je priopćeno, udaljen s dužnosti do okončanja kaznene istrage koja se vodi protiv njega.

Zahtjev za suspenziju Mihajlovića podnesen je istog dana kada je Mihajlović podnio ostavku na mjesto šefa Odjela za organizirani, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH. Protiv njega je u ovoj instituciji donesena naredba o pokretanju istrage zbog nesavjesnog rada u službi.

Prethodno je u Tužiteljstvu BiH potvrđeno da provjeravaju navode o nestanku 55.000 konveritibilnih maraka iz sudskog predmeta koji je vođen protiv Milorada Milakovića i drugih zbog organiziranja prostitucije. Milaković je 2004. godine postigao sporazum s Tužiteljstvom BiH, ali zbog bjekstva nekih od optuženih, predmet nije zatvoren.

Nakon što je tužitelj Oleg Čavka, koji je bio zadužen za slučaj “Milaković”, otišao na bolovanje, u studenom 2010. godine donesena je naredba da se predmet - novac koji je pohranjen u Tužiteljstva BiH - izuzme s ciljem dostavljanja Sudu BiH, a tu naredbu je potpisao tužitelj Mihajlović, zbog čega je pokrenuta istraga.

U Tužiteljstvu BiH je također donesena naredba da se utvrdi da li je nestalo 70.000 KM iz predmeta “Elipsa”.

Mihajlović je jedan od prva četiri tužitelja koji su izabrani u Tužiteljstvo BiH odlukom VSTV-a u siječnju 2003., a za rukovoditeljaPosebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju imenovan je u ožujku 2010. godine.

Odluka Prvostupanjske disciplinske komisije VSTV-a nije konačna odluka i na nju postoji mogućnost žalbe, javlja Birn. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije