Izvanredna sjednica Općinskog vijeća:

Drvarčani strahuju zbog osoba povezanih s vehabijama

'vehabije'
Foto: ''
19.06.2015.
u 09:41

- Na širem području općine Drvar primijećene su osobe koje se dovode u vezu s vehabijskim pokretom, što kod stanovništva izaziva strah i osjećaj nesigurnosti, izjavio je predsjednik Općinskog vijeća Drvar Miroslav Jaglica.

Jaglica je rekao da je sigurnosna situacija u BiH, pa samim tim i u Drvaru, nestabilna i da postoje opravdani razlozi za zabrinutost stanovništva s obzirom na to da se posljednjih nekoliko tjedana pojavljuju nepoznate osobe koje dolaze uglavnom iz arapskih zemalja.

On je naglasio da su to potvrdili i predstavnici Policijske uprave Drvar koji su vršeći redovite dužnosti u nekoliko navrata legitimirali osobe koje dolaze s područja Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i drugih zemalja te da se pojavila i osoba podrijetlom iz Egipta kao potencijalni ulagač.

“Policija nam je uglavnom dala podatke da su ti ljudi na području općine Drvar legitimirani, da nisu znali jezik, da su sasvim drugačije izgledali u putnim ispravama”, rekao je Jaglica i dodao da su se te osobe raspitivale o napuštenoj imovini i onoj koja je na prodaju.

Na osnovi ovih informacija, 12. lipnja održana je i izvanredna sjednica Općinskog vijeća Drvar na kojoj je ocijenjeno da je sigurnosna situacija u BiH, nakon posljednjeg terorističkog čina u Zvorniku, ugrožena.

“Načelnik općine je zadužen uputiti cirkularno pismo svim resornim ministarstvima i sigurnosnim agencijama u BiH o specifičnosti položaja Drvara zbog blizine granice s Hrvatskom, međuentitetskog razgraničenja i granice dviju županija, jer sve to upućuje na mogućnost ugrožavanja sigurnosne situacije u općini Drvar”, naveo je Jaglica.

Prema njegovim riječima, načelnik općine zadužen je i zatražiti informaciju o imovini o kojoj se raspituje potencijalni ulagač iz Egipta, a koja je u vlasništvu Bosna Bank International Sarajevo.

Kako bi trebalo povećati stupanj sigurnosti građana u rubnim općinama, poput Drvara, Petrovca, Glamoča i Grahova, smatra i potpredsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović koji je rekao da su to općine koje se nalaze blizu granica dvaju entiteta, ali i granice s Republikom Hrvatskom te da su to srpske povratničke općine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?