Žepče

Druženje predstavnika privatnog i javnog sektora

29.12.2016.
u 10:00

Već tradicionalno, u danima Božića i Nove godine, načelnik Žepča Mato Zovko upriliči zajedničko druženje predstavnika javnog i privatnog sektora općine u okviru kojeg se razmijene iskustva koja su stečena u godini koja je na izmaku te stvaraju planovi za sljedeću godinu. Tako je bilo i ove godine na svečanom prijmu koji je održan u Gradskoj kavani Doma kulture Žepče gdje se okupio značajan broj predstavnika društvenog, gospodarskog, političkog i vjerskog života općine Žepče na svim razinama vlasti. Zovko je u svom pozdravnom govoru naglasio pozitivne rezultate koji su postignuti tijekom 2016. godine u području zapošljavanja, dolaska investitora, realizacije infrastrukturnih objekata i ostvarivanju zacrtanih godišnjih planova za prošlu godinu.

Stabilna godina

- Za ovu 2016. možemo reći da je cjelokupno stanje dobro, da je godina bila stabilna, mirna i sigurna. Obilježili su je lokalni izbori koji su iza nas, a pred nama su novi izazovi na stvaranju boljih gospodarskih, infrastrukturnih, socijalnih, kulturnih, obrazovnih i ostalih uvjeta na cijelom području općine Žepče. Također, svi mi koji se ovdje nalazimo moramo izgrađivati međuljudske odnose, povjerenje i razumijevanje, jer samo oni ljudi koji se međusobno poznaju i razumiju imaju osjećaj za društvo i za pojedinca te potiču solidarnost, ali i suzbijaju nepovjerenje i mržnju te svaku zatvorenost lokalne zajednice, kazao je, između ostalog, Zovko.

On je zahvalio za svako novootvoreno radno mjesto i poručio gospodarstvenicima da će općinska administracija nastaviti na kreiranju povoljnog poslovnog okruženja i izmjenama propisa koji se donose na lokalnoj razini, a predstavljaju opterećenja za poduzetnike.

Ne zaboraviti rodni kraj

Pozvao je sve one koji odlaze iz Žepča i BiH u zemlje EU-a da ne zatvaraju vrata za sobom i ne zaborave rodni kraj te da se vrate i pomognu onima koji ostaju izgraditi ljepši i bolji život u Žepču. Zahvalio je svakom pojedincu na njegovu doprinosu u razvoju žepačkog kraja i pozvao sve da nastave raditi zajednički i za opći prosperitet. Nazočne goste pozdravio je i žepački župnik vlč. Predrag Stojčević. Druženje je nastavljeno uz čestitanje i ugodan razgovor tijekom kojeg je goste zabavljao glazbenik Josip Tirić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije