DHNuBiH

Društvo hrvatskih novinara u BiH osuđuje napade na novinare

29.08.2018.
u 15:11

Društvo hrvatskih novinara u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje sve pokušaje stvaranja pritiska na medijske djelatnike, zastrašivanjem, govorom mržnje, prijetnjama i vrijeđanjem, a napose posljednji slučaj premlaćivanja novinara BN TV Vladimira Kovačevića u Banja Luci, priopćeno je iz DHNuBiH. 

"Društvo hrvatskih novinara u Bosni i Hercegovini inzistirat će na zaštiti temeljnih novinarskih i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i institucionalnom uređenju djelovanja medija. Zabrinuti zbog sve češćih verbalnih i neverbalnih napada na novinare u Bosni i Hercegovini te potaknuti fizičkim napadom na novinara Kovačevića kao i govorom mržnje prema kolegici Lujanović, o kojem smo se očitovali, još jednom pozivamo nadležne institucije svih razina na poduzimanje koraka u otkrivanju i procesuiranju počinitelja ovakvih djela.

Od najviših predstavnika političke vlasti u državi tražimo jasnu i nedvosmislenu osudu sve učestalijih prijetnji i nasrtaja na novinare. Šutnjom ili relativiziranjem tih napada, državne institucije otvoreno se svrstavaju na stranu napadača na temeljna novinarska prava i slobodu govora te potiču atmosferu straha i nasilja u društvu", navodi se u priopćenju koje potpisuje Valentina Rupčić, predsjednica DHNuBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije