Intervju: Bonaventura Duda

Drugi sam po redu kandidat među fratrima za sretnu smrt

\'podravina i bilogora, virovitica, 19.08.2010. na predstavljanju stripa bio je i fra bonaventura duda, u pozadini crtac roko idzojtic i knjizevnica sonja tomic\'
Foto: Marija Lovrenc/VLM
13.01.2014.
u 09:42

Franjevačka legenda slavi 90. rođendan

“Opet sam zaboravio štap u svojoj sobi...”, govorio je, kao da se ispričava, prošloga četvrtka fra Bonaventura Duda dok nas je vodio u razgledavanje franjevačkog samostana na zagrebačkom Kaptolu jer, valjda, jednom 90-godišnjaku priliči hodati isključivo sa štapom, a njemu se događa da ga, eto – zaboravi. Upravo tako, najpoznatiji hrvatski franjevac, profesor emeritus Katoličkog bogoslovnog fakulteta, prevoditelj Novog zavjeta i legendarni propovjednik fra Bonaventura Duda sutra slavi 90. rođendan, a sljedećeg dana 64. obljetnicu svećeništva, što je bio povod za ovaj intervju.

:: Mnogi se dive vašoj vitalnosti, gdje je tajna vaše dobre kondicije?

Doista, nikada nisam mislio da ću doživjeti 90. godinu života i što je bliže, nekako je teže doživljavam. Ipak, drago mi je da su moja franjevačka braća zaželjela da je svečano proslave.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanoj verziji Večernjeg lista...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije