Široki Brijeg

Drugi kružni tok bi trebao biti gotov do sredine studenog

23.10.2015.
u 06:15

Ulica A. Mihanovića zatvorena zbog radova na kanalizaciji

Široki Brijeg je posljednjih dana postao jedno veliko gradilište, a sljedećih dana još će se više zahuktati radovi, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Naime, jučer su započeli radovi na prometnici Antuna Mihanovića, od hotela Park prema novom autobusnom kolodvoru i rotoru, gdje bi se trebala raditi još jedna faza izgradnje kanalizacije.

Zatvoren promet

Kako će se radovi izvoditi do 31. listopada, navedena prometnica će biti zatvorena za promet. Promet će se odvijati prema privremenoj prometnoj signalizaciji. Prema riječima Bore Đole, šefa odsjeka za obnovu i razvitak grada Široki Brijeg, za projekt kanalizacije i postavljanja kolektora odobrena su grant sredstva IPA 2008. - 2009., a koja se moraju iskoristiti do kraja studenoga. - Zato sada radimo na četiri lokacije i ovo je zapravo peta lokacija, kazao je za Večernji list BiH Đolo dodavši kako rade istodobno na više lokacija. Uz radove na kanalizacijskom sustavu, radi se i na izmjeni starih azbestnih vodovodnih cijevi. Kazao nam je kako je prvi problem što azbestne cijevi pucaju, a drugi što postoje takve naredbe te se izbacuju iz upotrebe. - To je zapravo najdelikatnije u svemu ovome zbog toga što one moraju biti u funkciji tijekom čitavog rada jer je cijeli dio Trna, Mokrog, Turčinovića na tom vodovodu, kazao je Đolo. Rekao je kako se mora raditi pažljivo i usporedno postavljati nove cijevi te onda jednog dana samo zatvoriti vodu i prespojiti ih na nove cijevi. Rekao nam je također kako je ovdje riječ o B2 fazi, gdje se radi do novog kolodvora, te prema Oklajima, Puringaju koji gravitira rijeci Lištici. - Kako je riječ o radovima s obje strane ulice, te će se morati pažljivo raditi upravo zbog azbestnih cijevi, kazao je Đolo dodavši da će angažirati rad do 7 ili 8 sati kako bi se što manje vremena potrošilo, nakon čega će se radnici prebaciti opet na dijelove grada gdje radovi još uvijek nisu završeni.

Završetak rotora

Kazao je građanima da slušaju upute policije, prate prometnu signalizaciju.

- Nekada se ovo mora napraviti. Nikada nije zgodno, ni kad su blagdani, ni ljeti, kazao je Đolo. Što se tiče drugog rotora, kazao nam je predviđa li kako bi radovi na rotoru trebali završiti do 15. studenog. - Bio je rok i ranije, ali morao se premjestiti dalekovod, kazao je Đolo dodavši kako su se izvođači radova morali organizirati s Elektroprivredom pa su malo kasnili. - Ali sve je pod kontrolom, kazao je Đolo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?