Zloglasni klan

Droga, kriminal, ljubomora - jezivi detalji isplivali na suđenju Velji Nevolji

31.08.2023.
u 14:58

U podzemlju se već godinama šaputalo o ljubavnoj povijesti ubijenog Lazara Vukićevića i Tanje Miljković, koja je danas supruga optuženog Miljkovića

Suđenje kriminalnoj skupini pod vodstvom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Veljo Nevolja, i Marka Miljkovića posljednjih dana privlači veliku pažnju u Srbiji, posebice nakon što su na klupu za svjedoke sjele obitelji žrtava za čiju se smrt sumnjiči zloglasni klan.

Svjedočio je tako i Milorad Vukićević, otac ubijenog Lazara Vukićevića, za kojega se govorilo da je blizak škaljarskom klanu. U podzemlju se, prenosi Blic, već godinama šaputalo o ljubavnoj povijesti Lazara Vukićevića i Tanje Miljković, koja je danas supruga optuženog Miljkovića.

Bile su to neprovjerene priče sve dok, navode, Milorad Vukićević ovoga tjedna nije sjeo u sudnicu i suočio se s optuženima za mučenje i jezivo ubojstvo njegovog sina. Nakon njegovog iskaza pojavio se mogući novi motiv za umorstvo njegovog sina - ljubav koja je ranije postojala između Miljkovićeve žene i Lazara Vukićevića.

Milorad Vukićević šokirao je sve u sudnici kada je govorio o svom susretu s Tanjom Miljković 2017. godine u zatvoru, kada je išao posjetiti svoga sina. Iza rešetaka je tada bio i Miljković.

- Stajao sam u redu za paket. Iza mene je došla djevojka, ispijena, kao da je namučena. Nisam je odmah prepoznao, to je bila Lazareva bivša djevojka, njegova prva ljubav, Tanja. Rekla je da je došla kod muža, da joj je muž ubio nekog na šinama. Zamolila me da sjednem za staklo broj jedan, a ona će otići na staklo broj pet, što govori o Miljkovićevoj ljubomori. Pokazala mi je sliku svog starijeg djeteta, rekla mi je: "To je moj Laki, promašila sam za šest dana". Prvo nisam znao što to znači, ali onda sam shvatio da je dijete rođeno ili prvog ili 12. lipnja, jer je Lazar rođen 6. - rekao je svjedok, prenosi Blic.

Kada je Vukićević slavio rođendan u zatvoru, dodao je, Tanja Miljković je poslala šest ljubavnih poruka preko Bum Bum radija, a imala je, tvrdi, tetovažu na ramenu na kojoj je pisalo Lazar i bilo je nacrtano srce.

- Neka mi gospodin Miljković objasni što je bio motiv, ako nije ljubomora - izjavio je.

Na pitanje suca zašto je bio u zatvoru, ako nije imao kriminalnu prošlost, Vukićevićev otac je odgovorio da je Lazar bio u zatvoru zbog toga što je pucao kada su ga Belivukovi ljudi napali u diskoteci.

Miljković to nije iskomentirao, no uslijedilo je njegovo ispitivanje Milorada Vukićevića koje je proteklo u žustrim svađama.

Tanja Miljković godinama je u braku s Markom Miljkovićem, a i sama je bila privedena lani. Optuženi Miljković je, kako vjeruje tamošnje tužiteljstvo za za organizirani kriminal, svoj novac davao supruzi Tanji, koja ga je položila u banku, a onda njime plaćala nekretnine. Za jedan stan Miljkovići su dali 99.613 eura, nakon čega je Marko Miljković i uhićen, navodi Blic. Marko Miljković optužen je za sedam teških ubojstava.

Jedna žrtva za koju ga se tereti je, ponovimo, i Lazar Vukićević, poznat kao navijač Zvezde, a bio je blizak s Nikolom Mitićem, za čije je ubojstvo također optužen klan Velje Nevolje.

Lazar Vukićević ubijen je 14. studenog 2020. godine u vikendici u Ritopeku, nakon što je namamljen porukama. Kako se navodi u optužnici, Vukićevića, koji se sukobio s Belivukom zbog poslova oko droge, u Ritopek su namamili upravo Nevolja i Miljković, i to odmah nakon što su sami izvršili dvije likvidacije, piše Blic.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije