Vodostaji

Drina u Foči u opadanju, očekuje se novi vodeni val

vodostaj
ilustracija
09.11.2016.
u 09:33

Iz fočanske Civilne zaštite su potvrdili da je vodostaj Drine opao gotovo za metar, ali da će u narednim satima s dolaskom novog vala ponovno porasti

Vodostaji Drine i Lima u Republici Srpskoj su u opadanju nakon jučerašnjeg naglog porasta, zbog obilnih padavina na teritoriju Crne Gore.

Iz Hidrometeorološkog zavoda RS-a jutros je potvrđeno da su vodostaji ostalih rijeka u RS-u u normalnim granicama, prenosi Fena.

Iz fočanske Civilne zaštite su potvrdili da je vodostaj Drine opao gotovo za metar, ali da će u narednim satima s dolaskom novog vala ponovno porasti.  

Do pada vodostaja je došlo nakon što je Hidroelektrana „Mratinje“ na rijeci Pivi sinoć zaustavila turbine, ali danas ponovno rade i tijekom dana se može očekivati novi vodni val. 

Sinoć je voda došla do samog ruba fočanskog „Akva parka“, a više rafting kampova na Bastasima i na Tari je potopljeno, kao i kamp u Patkovini, nizvodno od Foče.

Općinska vlast je alarmirala sve republičke i državne institucije, kao i nadležne u Crnoj Gori, tražeći da se zaustavi rad hidroelektrane „Mratinje“, što je sinoć i učinjeno.

Meteorolozi za danas predviđaju snježne padavine u planinama na zapadu, istoku i u središnjem pojasu.

Prijepodne padavine slabe na jugozapadu, zapadu i sjeveru, mjestimično i prestaju, a slab snijeg će padati od središnjih planinskih predjela i na istoku uz malo povećanje snježnog pokrivača.

Očekuje se popodne smanjenje oblačnosti na sjeverozapadu, zapada i jugu, a promjenljivo do pretežno oblačno u ostalim predjelima uz ponegdje slab snijeg na planinama na istoku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije