predsjedatelj predsjedništva BiH

​Dragan Čović započeo službeni posjet Novom Zelandu

30.10.2017.
u 11:27

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović započeo službeni posjet Novom Zelandu susretom s novoizabranom premijerkom Jacindom Ardern, te predsjedateljicom Vrhovnog suda i administratoricom Vlade Dame Sian Elias.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović započeo je službeni dio dvodnevnog posjeta Novom Zelandu dočekom uz najviše državne počasti u rezidenciji glavne upraviteljice Novog Zelanda u Wellingtonu.

Nakon ceremonijala svečanog dočeka, u rezidenciji se susreo s predsjedateljicom Vrhovnog suda i administratoricom Vlade Novog Zelanda Dame Sian Elias.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović zahvalio je Dame Elias na toploj dobrodošlici, te istaknuo kako njegov posjet Novom Zelandu nije slučajan u ovom trenutku, kada se obilježava 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa naših dviju zemalja.

Nakon susreta s Dame Elias, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović posjetio je Ratni nacionalni memorijalni park Pukeahu, te položio vijenac i odao počast svim palim pripadnicima vojske Novog Zelanda.

Nakon posjeta Ratnom memorijalnom parku, sastao se u zgradi Parlamenta Novog Zelanda i s novoizabranom premijerkom Jacindom Ardern. Na početku susreta, dr. Čović je čestitao premijerki Ardern preuzimanje nove dužnosti, te joj poželio uspjeh u nastavku karijere. Također je istaknuo zahvalnost Bosne i Hercegovine za svu pomoć i potporu koju nam je Novi Zeland pružio, te iskazao nadu u nastavak gradnje tradicijski dobrih odnosa. Na sastanku je bilo govora i o jačanju gospodarske suradnje, te mogućnostima ulaganja Novog Zelanda u Bosnu i Hercegovinu, posebice u domeni turizma.

Na kraju susreta, dr. Čović je pozvao premijerku Ardern u posjet Bosni i Hercegovini.

Jučer se predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović sastao s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva u Aucklandu, i  informirao o njihovom djelovanju. Na sastanku je pohvalio rad Društva, posebice istaknuvši ulogu koju ima u očuvanju svoga identiteta, jezika i kulture.  Riječ je o većoj lokalnoj zajednici koja ima veliku društvenu funkciju. Društvo ima članstvo od 550 do 600 ljudi, te je najveća hrvatska organizacija u Novom Zelandu. Također je posjetio obitelj Simunovich, koja se bavi uzgojem maslina i po tome je jedna od najpoznatijih u ovome dijelu svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?