Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH

Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom posjetio Ramu, Uskoplje i Fojnicu

asda
19.04.2017.
u 16:45

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović boravio je danas u posjeti Općinskim odborima HDZ-a BiH u Rami, Uskoplju te Fojnici.

Program posjete počeo je sastankom sa OO HDZ-a BiH Rama. Uz predsjednika Čovića sastanku su nazočili i Miljana Glamuzina, v.d. glavni tajnik HDZ-a BiH, Ljubo Bešlić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ i gradonačelnik Grada Mostara, Josip Grubeša, ministar pravde BiH i Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

Predsjednika Čovića u Rami je dočekao predsjednik OO HDZ-a BiH Rama Drago Tule, koji je upoznao predsjednika Čovića s dosadašnjim radom općinske organizacije kojoj je on na čelu i sa svim izazovima s kojima se susreće OO HDZ-a BiH Rama.

Na sastanku se, između ostalog, govorilo o trenutnoj gospodarskoj i političkoj situaciji na području općine Prozor-Rama te o aktivnostima koje je potrebno sprovoditi u narednom razdoblju kako bi se olakšala teška gospodarska situacija na ovom području. Posebno se govorilo o infrastrukturi, poljoprivredi i svemu drugom u čemu Vlada županije HNŽ-a sa resornim ministarstvima može dati svoj doprinos.

Izaslanstvo HDZ-a BiH u Uskoplju je dočekao predsjednik OO HDZ-a BiH Uskoplje Dražen Matišić s članovima predsjedništva OO HDZ-a BiH Uskoplje te predsjednikom kluba vijećnika Hrvatske liste u OV Gornji Vakuf-Uskoplje Josipom Hercegom.

Uz predsjednika Čovića u izaslanstvu je bio i Denis Lasić ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Uskoplje Matišić zaželio je dobrodošlicu stranačkom izaslanstvu, te ih upoznao s dosadašnjim radom i svim izazovima s kojima se susreće OO HDZ-a BiH Uskoplje i trenutnom političkom situacijom u općini Gornji Vakuf – Uskoplje. Također je izrazio zadovoljstvo suradnjom s rukovodstvom ŽO HDZ-a BiH ŽSB. Poseban naglasak je stavio na dobru suradnju s uskopaljskim gospodarstvenicima, te izrazio nadu da će se takva praksa nastaviti i u budućnosti. Uz zahvalu za dosadašnju nesebičnu potporu uskopaljskim gospodarstvenicima, predsjednik Matišić posebno se zahvalio visokom stranačkom izaslanstvu na potpori projektu dovođenja električne energije na sportsko - rekreacijski centar Raduša.

Na sastanku se razgovaralo i o aktualnim infrastrukturnim projektima s naglaskom na potporu viših razina vlasti za projekt asfaltiranja pristupnog puta prema sportsko - rekreacijskom centru Raduša.

Izaslanstvo HDZ-a BiH na dolasku u Fojnicu dočekao je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Fojnica Branko Stanić i predsjedništvo Općinskog odbora u proširenom sastavu.

Pored predsjednika Čovića na sastanku u Fojnici nazočili su i Marinko Čavara dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Denis Lasić ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH i Zora Dujmović ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim prilikama u OO HDZ BiH Fojnica, svim projektima od vitalne važnosti za općinu Fojnica koje je potrebno realizirati u sinergiji s višim razinama vlasti te o dosadašnjim i predstojećim aktivnostima OO HDZ BiH Fojnica koje je prezentirao predsjednik OO HDZ-a BiH Fojnica Branko Stanić. Nakon lokalnih izbora, vlast je uspostavljena te je OO HDZ-a BiH Fojnica zadovoljan postignutim rezultatom.

Stranačko izaslanstvo izrazilo je punu potporu radu OO HDZ BiH Fojnica čiji su dosadašnji rezultati zapaženi i vidljivi, a resorni ministri obećali su podršku svim budućim projektima u Fojnici.

Posjet Fojnici završio je obilaskom franjevačkog samostana „Duha Svetoga“, gdje je izaslanstvo HDZ-a BiH razgovaralo s fra Mirom Relotom, gvardijanom i župnikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije